Home  /  Boli   /  Cum putem să ne îndeplinim deciziile luate de Anul Nou

Cum putem să ne îndeplinim deciziile luate de Anul Nou

Fiecare dintre noi consideră Anul Nou o oportunitate pentru a-şi îndeplini obiectivele. De cele mai multe ori însă acestea nu se îndeplinesc, iar psihologii consideră ca eşecul se datorează oboselii.

Practic, în urma cercetărilor, psihologii au descoperit că oboseala slăbeşte voinţa. Persoanele care dorm mai puţin de 7 ore pe noapte au o voinţă mai slabă, iar folosirea unor modalităţi complicate de a respecta regimurile alimentare sau de a merge la sală se poate dovedi inutilă.

Pentru a rezolva această problemă, specialiştii ne recomandă să ne culcăm mai devreme şi să încercăm să mergem la sala de fitness seara, nu dimineaţa la prima oră. Creierul, are nevoie de multă energie pentru a face lucruri pe care nu ne dorim cu adevărat să le facem sau care ni se par dificile, iar dacă nu dormim suficient, nu vom avea energia mentală necesară, susţin cercetătorii.

Un studiu realizat acum câţiva ani a descoperit faptul că 80% dintre britanicii care decid, cu prilejul Anului Nou, să facă schimbări în stilul lor de viaţă abandonează foarte repede aceste strădanii,  înainte de sfârşitul lunii ianuarie.

Într-un studiu recent, li s-a cerut celor 1000 de persoane participante, să completeze un chestionar online, a-şi evalua calitatea somnului şi măsura în care au reuşit să îşi respecte hotărârile luate de Anul Nou.

Peste 60% dintre cei care spuneau că dorm suficient  (aproximativ 8 ore pe noapte) s-au dovedit capabili să îşi atingă ţelurile stabilite. În schimb, doar 44% dintre cei care nu se odihneau suficient au reuşit să se ţină de hotărârile luate.

Astfel, se pare că odihna este extrem de importantă pentru sănătatea organismului şi pentru viitorul nostru. De calitatea somnului depinde destul de mult modul în care noi reuşim să ne ducem la bun sfârşit obiectivele.