Home  /  Boli   /  Bea această băutură şi grăsimile se vor depune mai greu

Bea această băutură şi grăsimile se vor depune mai greu

Nutriţioniştii ne îndeamnă să bem un pahar cu vin roşu în timpul mesei, pentru a împiedica depunerea grăsimilor.

Un compus din vinul roşu face ca grăsimile din mâncare să fie asimilate mai greu de organism, spun specialiştii americani.

Substanţa din compoziţia vinului roşu se numeşte piceatannol şi a fost descoperită de cercetătorii de la Universitatea Purdue din SUA. Potrivit specialiştilor, acest compus se regăseşte în strugurii roşii, dar şi în afine şi în fructul pasiunii (Maracuja).

Piceatannolul inhibă generarea de celule adipoase blocând activitatea insulinei, care în mod normal participă la formarea celulelor de grăsime din corp.

În prezenţa piceatannolului, celulele adipoase nu se mai dezvoltă, fiindcă această substanţă afectează adipogeneza (totalitatea proceselor prin care celulele tinere de grăsime devin adipocite adulte), explică cercetătorii.