Home  /  Boli   /  Mersul pe bicicletă poate reduce riscul de boli cardiovasculare cu până la 50%

Mersul pe bicicletă poate reduce riscul de boli cardiovasculare cu până la 50%

Bicicleta de cameră este din ce în ce mai populară printre entuziaştii fitnessului, deoarece topeşte grăsimile şi poate fi folosită acasă fară probleme. Totuşi, nu putem uita de mersul pe bicicleta clasică. Bicicleta clasică ar fi probabil cea mai bună şi naturală variantă pentru a face mişcare, comparativ cu cea de cameră, însă dacă stăm şi punem în balanţă avantajele şi dezavantajele, probabil cea de cameră o să primeze, mai ales în oraşele poluate şi aglomerate din ţara noastră.

Folosirea bicicletei, în casă sau afară, este un antrenament cardio care arde multe calorii, având, în acelaşi timp, un impact redus asupra articulaţiilor. Probabil nu toată lumea ştie că dacă mergi pe bicicletă pe o distanţă de 30 km pe săptămână, reduci riscul bolilor cardiovasculare cu 50%.  Ciclismul este un sport mai complex decât îl percep unii la prima vedere, deoarece foloseşte mai multe grupe de muşchi, nu doar muşchii picioarelor. Se lucrează inclusiv muşchii fesieri, abdomenul şi muşchii braţelor.

Un studiu realizat de cercetători a arătat faptul că o şedinţă obişnuită de mers pe bicicletă iţi menţine pulsul la 75% până la 95% din maximul acceptat. Un antrenament cardio bun te va ajuta să-ţi menţii sănătatea şi să slăbeşti pe tot parcursul zilei, prin stimularea metabolismului. Astfel, la caloriile pe care le arzi în cadrul acelei ore de efort intens (aproximativ 300-400), mai poţi adăuga până la 200 de calorii în ziua respectivă. Totuşi, este posibil ca la început să fii tentat să setezi bicicleta la un nivel redus de dificultate, aşa că nu te aştepta la rezultate miraculoase în prima săptămână.