Home  /  Boli   /  Vârsta la care te căsătoreşti poate influenţa durata căsniciei

Vârsta la care te căsătoreşti poate influenţa durata căsniciei

O căsnicie reuşită este influenţată de o sumedenie de factori, de la compatibilitatea celor doi îndrăgostiţi până la capacitatea fiecaruia dintre ei de a gestiona situaţiile dificile care apar de-a lungul timpului.

Oamenii de ştiinţă au descoperit însă că şi vârsta la care te căsătoreşti poate avea un impact semnificativ asupra căsniciei. În urma unor studii aceştia au descoperit faptul că vârsta ideală pentru căsătorie este între 28 şi 32 de ani. Practic, persoanele care se căsătoresc în acest interval de vârstă au cele mai puţine şanse să se despartă.

Pe de altă parte, persoanele care se căsătoresc aproape de 40 de ani au mai multe şanse să divorteze. Şansele unui divort scad pe măsură ce înaintezi spre 30 de ani şi apoi cresc din nou spre 40 de ani. Conform studiului, cu fiecare an în care te căsătoreşti peste varsta de 32 de ani, şansele să divortezi cresc cu 5%.

Specialiştii susţin că odată cu înaintarea în vârstă oamenii au deja creionat în minte cum trebuie să fie partenerul de viaţă, astfel aşteptările sunt foarte mari, şi de cele mai multe ori nu se regăsesc în persoana aleasă. De asemenea, răbdarea nu mai este o caracteristică la această vârstă, astfel că de cele mai multe ori apar fisuri iremediabile într-o căsnicie.

Call Now Button