Home  /  Boli   /  Psihologii ne dezvăluie motivele pentru care relaţiile moderne nu durează

Psihologii ne dezvăluie motivele pentru care relaţiile moderne nu durează

Conform statisticilor, ţările în care se înregistrează cea mai mare rată de divorţuri sunt în Europa. Printre statele fruntaşe la divorţ se numără Spania, Portugalia, Ungaria şi Cehia, unde rata de divorţ este de peste 60%.

Conform sondajelor, în România % rata despărţirilor se apropie de 40%, iar experţii au început să examineze motivele pentru care mulţi dintre parteneri nu mai reusesc să rămână împreună.

Psihologii cred că partenerii de cuplu ar trebui să scadă drastic aşteptările dacă vor vreodată să se simtă cu adevărat împliniţi într-o relaţie. Practic, percepţia despre căsătorie s-a schimbat în ultimii ani, determinând oamenii să ceară tot mai mult şi să aibă aşteptări tot mai mari de la partenerii lor.

Astfel, oamenii ajung să depindă de partenerii lor pentru auto-satisfacere, bazându-se pe aceştia pentru a-i face să se simtă competenţi, ambiţioşi şi atrăgători. Lucru care pune prea multă presiune asupra relaţiei. Practic, natura schimbătoare a aşteptărilor noastre cu privire la căsătorie a făcut ca mai multe căsnicii să nu depăşească ‘’standardele’’ şi, prin urmare, partenerii să fie dezamăgiţi.

Psihologii îi sfătuiesc pe partenerii să petreacă timp de calitate împreună şi să planifice activităţi în aşa fel încât să vă asiguraţi că ambii se află pe aceeaşi lungime de undă în ceea ce priveşte aşteptările.

Conform studiilor care au examinat consecinţele aşteptărilor a peste 296 de parteneri, cele mai multe dintre relaţii au ajuns la final din cauza faptului că aşteptările acestora nu erau satisfăcute.

 

Call Now Button