Home  /  Boli   /  Iată ce spun studiile despre copiii persoanelor dependente de alcool

Iată ce spun studiile despre copiii persoanelor dependente de alcool

Un nou studiu realizat de o echipă a universităţilor Commonwealth din Virginia şi Lund din Suedia au scos în evidenţă un aspect mai puţin cunoscut până în prezent.

Copiii ce au părinţi care suferă de dependenţă de alcool se căsătoresc la vârste mai mici de 25 de ani cu persoane ce au, de asemenea, probleme cu consumul de alcool.

Cercetătorii susţin că sunt multe metode prin care un părinte alcoolic poate influenţa riscul apariţiei dependenţei şi la copil. Una dintre cele mai importante căi este cea a genelor transmise de la părinte la copil.

O altă metodă importantă pe care a fost prezentată în studiu este cea a mediului social, afirmă specialiştii.

Studiul are la bază datele din registre legale, medicale şi farmaceutice ale 1,17 milioane de persoane din Suedia ce s-au născut între anii 1965 şi 1975. Cercetătorii au încercat să descopere dacă dependenţa de alcool a părinţilor afectează viaţa de adult a copiilor lor.

Specialiştii au descoperit că persoana cu care te căsătoreşti nu este întâmplătoare, de fapt persoanele ce prezintă un risc mai crescut de dezvoltare a alcoolismului, din cauza problemelor părinţilor, sunt mult mai predispuse să aibă un soţ sau o soţie ce va exacerba acest risc.

De asemenea, o mare parte din aceste efecte devin mai puternice atunci când numărul părinţilor cu alcoolism creşte de la unul la ambii. Majoritatea efectelor au fost observate şi după analizarea statutului socioeconomic al părinţilor, a altor afecţiuni şi a statutului consumului de alcool al copiilor ajunşi la maturitate.

Rezultatele au mai arătat că fiicele ce au mame alcoolice sunt mult mai predispuse să aibă un soţ cu aceeaşi dependenţă.

Call Now Button