Home  /  Boli   /  Semnele din copilărie care pot prevesti o boală mintală gravă

Semnele din copilărie care pot prevesti o boală mintală gravă

Psihopatia este o dereglare mintală sau de personalitate caracterizată prin comportament antisocial, capacitate redusă de a avea remușcări și control comportamental redus.

Un nou studiu realizat de către oamenii de ştiinţă pe un eşantion 92 de băieţi cu vârstele cuprinse între 11 şi 16 ani, arată faptul că indivizii care nu râdeau împreună cu alţi copii din anturajul lor riscă să dezvolte trăsături psihopate. De asemenea, în afară de această caracteristică, aceştia prezentau în general o puternica lipsă de emoţii.

Cele mai multe studii s-au concentrat pe modul în care indivizii cu trăsături psihopatice procesează emoţiile negative şi cum lipsa răspunsului la ele poate explica abilitatea de a agresa alţi oameni, însă nu au luat în considerare de ce aceşti indivizi nu pot crea legături cu alte persoane.

Astfel, cercetatorii au dorit să investigheze modul în care băieţii care riscă să dezvolte psihopatie procesează emoţii care promovează afilierea socială, precum râsetul.

Dintre cei 92 de copii analizaţi, 62 dintre acestia au prezentat astfel de trăsături. Asta nu înseamnă totuşi că acestia sunt psihopaţi. Aceasta este o tulburarea de personalitate specifică adulţilor, însă se ştie din alte studii că unii copii sunt mai predispuşi la apariţia psihopatiei.

Copiii au fost testaţi cu privire la răspunsul cognitiv la râset cu ajutorul RMN-urilor. Participanţii au privit o serie de filmuleţe cu râset, care includeau atât râset autentic, cât şi forţat. De asemenea, copiii au completat un chestionar, prin care cercetătorii doreau să vadă cât de mult voiau aceştia să râdă împreună cu persoanele din clipuri.

Aceşti copii urmează a fi monitorizaţi în continuare pentru a vedea clar care este legătura dintre acest tip de comportament si evoluţia personalităţii lor până în momentul în care devin adulţi.

 

Call Now Button