Home  /  Boli   /  Otita – o infecţie care netratată poate duce la surzire
a

Otita – o infecţie care netratată poate duce la surzire

Otita medie cronică este inflamaţia sau infecţia urechii mijlocii ce persistă sau reapare la anumite intervale de timp. Ea se declanşează atunci când fluidul din spatele timpanului nu este eliminat.

Cauze apariţiei otitei

Otita se poate declanşa în cazul în care trompa lui Eustachio se blochează în mod repetat, sau rămâne blocată pe perioade mai lungi, ca urmare a alergiilor, infecţiilor, traumatismelor urechii sau inflamarea ţesutului limfatic.

Atunci când urechea mijlocie este infectată cu bacterii (sau, ocazional, cu viruşi) este destul de grav. Această infecţie se poate răspândi în osul mastoid din spatele urechii (mastoidită), sau fluidul existent în această zonă poate crea o presiune ce afectează timpanul. O infecţie cronică a urechii poate fi mai dăunătoare decât o infecţie acută pentru că efectele acesteia sunt prelungite sau repetate, putând cauza daune permanente ale urechii.  Cu toate acestea, simptomele infecţiei cronice sunt mai puţin severe, astfel încât boala poate rămâne neobservată şi netratată pentru o perioadă îndelungată.

Infecţiile urechii sunt mai frecvente la copii, pentru că, în cazul lor, trompa lui Eustachio este mai scurtă şi mai îngustă.

Simptome otitei

Otita este însoţită de disconfort sau durere, de obicei, uşoară a urechii (resimţită ca o presiune), fluid sub formă de puroi în ureche sau pierderea auzului. Simptomele pot fi continue sau intermitente şi pot să apară la una sau la ambele urechi.

Otita este o  înfecţie ce nu trebuie neglijată sub nici o formă. Astfel în cazul în care prezentaţi una din simptomele de mai sus este absolul necesar să mergeţi la medicul specialist pentru a vă oferi îngrijirile şi tratamentul necesar vindecării.

Call Now Button