Home  /  Boli   /  Invenţia care poate transporta medicamente în interiorul corpului uman

Invenţia care poate transporta medicamente în interiorul corpului uman

Oamenii de ştiinţă au realizat un dispozitiv care poate duce medicina la un alt nivel. Aceştia au inventat un mic robot ce seamănă cu o omidă care ar putea fi utilizat să transporte medicamente în interiorul corpului uman. Specialistii susţin că robotul are o forţă cât cea a unui om care ar putea ridica un microbuz cu 26 de locuri.

Acest roboţel se poate adapta mediilor dificile şi se poate deplasa cu eficienţă de-a lungul suprafeţelor chiar dacă există fluide precum sângele sau mucus. Însă robotul iese în evidenţă prin faptul că are sute de mici picioare ce seamănă cu firele de păr.

Experţii au realizat sutele de picioare ale robotului pentru ca acesta să se poată deplasa fără a avea contact total cu suprafaţa. Testele de laborator au arătat că robotul produce cu 40% mai puţină fricţiune decât un robot fără membre.

Pe toată durata testelor, robotul şi-a demonstrat capacitatea de transportare a unei încărcături de 100 de ori mai grea decât el, putere comparată cu cea a unei furnici, cea mai puternică vietate din natură. Cercetările anterioare pe roboţi asemănători cu omizile au propus ca pacienţii să înghită dispozitivul sau să fie introdus printr-o cavitate a corpului.

Oamenii de ştiinţă au dezvoltat robotul pentru a fi utilizat în regiuni ale corpului greu de accesat. Echipa de cercetători din cadrul Universităţii din Hong Kong a studiat structura membrelor animalelor de la sol, inclusiv cele cu două, patru, opt sau mai multe membre. Corpul robotului are o grosime de 0,15 milimetri, fiecare picior conic măsurând 0,65 de milimetri, iar golul dintre membre fiind de 0,6 milimetri.

Robotul este fabricat dintr-un silicon, numit polidimetilsiloxan, în care au fost introduse particule magnetice ce vor ajuta la manevrarea de la distanţă a dispozitivului. De asemenea, atât materialul, cât şi structura, îmbunătăţesc capacităţile hidrofobe ale robotului.

Call Now Button