Home  /  Boli   /  Întinde părul cu placa fără a-l deteriora

Întinde părul cu placa fără a-l deteriora

Foarte multe femei apelează la placa de păr pentru a îndrepta podoaba capilară. Pe termen scurt, părul nu pare să aibă de suferit, însă, pe termen lung, supunerea lui în exces la temperaturi înalte îl va deteriora.

Iată câteva sfaturi utile pentru a evita deteriorarea părului:

În primul rând, părul trebuie să fie uscat bine când va apucaţi să-l întindeţi. Nu folosiţi temperaturi înalte la placa de păr. Chiar dacă din acest motiv operaţiunea va dura puţin mai mult, veţi proteja astfel preţioasa podoabă capilară. Este recomandat să mai faceţi o pauză şi să vă schimbaţi din când în când look-ul, alegând stilul potrivit personalităţii dumneavoastră. Evitând să-l mai întindeţi câteva zile la rând  cu placa, părul se va reface după acest tratament destul de brutal.

Este important ca cel puţin o dată pe lună să vă aduceţi aminte să aplicaţi un tratament reparator pentru păr. Alegeţi-l în funcţie de tipul părului dumneavoastra (gras, uscat sau mixt) şi în funcţie de cât de des folosiţi placa.

De asemenea, ar fi util să folosiţi o cremă de protecţie (sau oricare alt produs de acest gen, precum ser sau ulei) înainte de a vă întinde părul. După ce aţi aplicat-o, aşteptaţi puţin să işi facă efectul. Apoi uscaţi-l bine.

Nu uitaţi să tundeţi vârfurile uscate deoarece acestea îi răpesc părului sănătatea.

Alegeţi o placă de întins părul de calitate. Cele ieftine se strică des, aşa că una mai scumpă se poate dovedi o investiţie financiară mai bună pe termen lung.

Pe lângă recomandările deja menţionate, vă readucem aminte că dieta are şi ea rolul ei în sănătatea părului. O dietă deficitară şi folosirea în exces a temperaturilor mari pentru întinderea părului se pot dovedi o combinaţie fatală pentru podoaba dumneavoastră capilară. Apa este de asemenea esenţială în menţinerea sănătăţii părului dumneavoastră. Nu uitaţi să consumaţi zilnic cantitatea recomandată de lichide.

Call Now Button