Home  /  Boli   /  Descoperire îngrijorătoare cu privire la pasta de dinţi

Descoperire îngrijorătoare cu privire la pasta de dinţi

Igiena noastră orală este foarte importantă, fiind în stransă legătură cu starea generală de sănătate. Pentru a avea o igienă orală corespunzătoare folosim în primul rând periuţa şi pasta de dinţi, însă cercetătorii au descoperit că unele sortimente de pastă de dinţi conţin substanţe chimice periculoase, care au fost prezentate întotdeauna drept antibacteriene.

Mai exact este vorba despre triclosan, un pesticid care „îmbunătăţeşte” pasta de dinţi. Această substanţă apare chiar şi în instrumentele din bucătărie, precum sacii de gunoi, în jucării şi alte produse.

În pasta de dinţi, triclosanul a fost introdus pentru proprietăţile sale anti-bacteriene, fiind indicat pentru lupta împotriva gingivitei, iar producătorii spun că pasta de dinţi cu triclosan este sigură.

Unele studii, însă, indică faptul că substanţa ar putea fi asociată cu dereglările hormonale şi riscul apariţiei cancerului la sân.

Chiar dacă deocamdată situaţia nu este clară, studiile ulterioare vor clarifica acest aspect, care este de altfel important pentru sănătatea populaţiei.

Call Now Button