Home  /  Boli   /  Cercetătorii au descoperit care sunt limitele vieţii umane

Cercetătorii au descoperit care sunt limitele vieţii umane

Durata medie de viaţă, la nivel mondial, nu este una foarte ridicată, însă există persoane care sfidează trecerea timpului, reuşind să atingă vârste foarte înaintate, care pentru alte persoane sunt inimaginabile.

Cercetătorii olandezi afirmă că au stabilit durata maximă a vieţii umane, atât pentru bărbaţi, cât şi pentru femei, în pofida creşterii speranţei de viaţă.

Oamenii  de ştiinţă au colectat date de la 75.000 de olandezi care au murit în ultimii 30 de ani şi afirmă că au găsit cu aproximaţie limita vieții umane: 115,7 ani pentru femei și 114,1 ani pentru bărbați, susţin autorii studiului.

În medie, oamenii trăiesc mai mult, dar cei mai bătrâni dintre noi par sa nu fi îmbătrânit în ultimii treizeci de ani, subliniind că numărul persoanelor care au atins vârsta de 95 de ani în Olanda aproape că s-a triplat, însă plafonul maxim în sine nu s-a schimbat.

Speranța de viață reprezintă durata medie de viață pe care indivizii dintr-o categorie de vârstă se pot aștepta să o atingă. Ea reprezintă şi un indice al bunăstării societății. Rezultatele studiului olandez le completează pe acelea ale cercetătorilor din Statele Unite, care au determinat un plafon similar anul trecut, adăugând totuşi că indivizii nu au mai ajuns la vârste extreme ca înainte.

Unii cercetători au contestat această ultimă afirmație, menționând că descoperirea aceasta nu indică aproape nicio fluctuație a duratei maxime de viaţă. Cu toate acestea, unii oameni sfidează norma, cum a fost cazul franţuzoiacei Jeanne Calment, femeia care a trăit cel mai mult din în rândul persoanelor a căror dată de naștere nu a fost certificată. Ea a murit în 1997, la vârsta de 122 de ani și 164 de zile.

Call Now Button