Home  /  Boli   /  Calitatea alimentelor ar putea fi evidenţiată prin etichete colorate

Calitatea alimentelor ar putea fi evidenţiată prin etichete colorate

În zilele noastre este din ce în ce mai greu să alegi alimentele cele mai sănătoase. Deşi majoritatea acestora au trecute pe ambalaj substanţele pe care le conţin, puţină lume ştie să le aleagă pe cele mai sănătoase. De cele mai multe ori, oamenii nu au o educaţie alimentară eficientă, astfel, adaugă în cosul de cumpărături tot felul de alimente pline cu chimicale.

Vestea bună o primim de la autorităţile din domeniu care intenţionează să scoată un proiect de lege privind etichetarea alimentelor în culori, indicând astfel gradul de risc al produsului pentru sănătate. Iniţiativa urmează să intre în dezbatere parlamentară, după ce un proiect asemănător tocmai a fost respins de către legislativ.

Astfel, culoarea verde va fi destinată pentru produsele naturale fără risc pentru sănătate, culoarea galbenă pentru produsele cu risc scăzut sau mediu pentru sănătate, culoarea roșie pentru produsele cu risc ridicat pentru sanatate, iar culoarea albastră pentru produsele realizate din materii prime reciclabile. Conform proectului va exista și posibilitatea combinaţiei a două dintre aceste culori.

O ultimă zona pe timbrul respectiv va fi rezervată tricolorului românesc pentru produsele fabricate în România. Iniţiatorii legii arată că dacă imprimeria naţională nu deţine echipamentele necesare tipăririi acestor timbre, le poate importa.

Call Now Button