Home  /  Boli   /  Bacteriile rezistente la antibiotice ar putea fi anihilate

Bacteriile rezistente la antibiotice ar putea fi anihilate

Conform studiilor recente, bacterii rezistente la antibiotice pot omorî până la 1,3 milioane de oameni în Europa până în 2050, iar Organizaţia Mondială a Sănătăţii a descris problema ca fiind una dintre cele mai mari ameninţări la siguranţa şi dezvoltarea lumii.

Cercetătorii care au analizat soluri vechi din Irlanda au găsit bacterii care sunt eficiente împotriva a patru dintre şase cele mai dăunătoare bacterii rezistente la antibiotice.

Noua specie de bacterie, denumită Streptomyces, a fost descoperită de o echipă de cercetători de la Swansea University Medical School.

Specialiştii au analizat solul care provine din regiunea Fermanagh, Irlanda de Nord. Acesta este un material alcalin care are reputaţia de sol cu proprietăţi vindecătoare.

Căutarea unor înlocuitori pentru antibiotice pentru a combate bacteriile rezistente a dus la explorarea unor noi surse, inclusiv medicina populară.

În acest caz, o cantitate mică de sol era învelită într-o textilă de bumbac şi folosită pentru a vindeca multe afecţiuni precum durerile de măsea sau infecţiile în gât.

Cercetătorii au descoperit că bacteria nou-identificată inhibă creşterea a 4 dintre 6 cei mai rezistenţi patogeni: Enterococcus faecium (VRE), Staphylococcus aureus (MRSA), Klebsiella pneumonia şi Acinetobacter baumanii.

Chiar dacă nu se ştie cu certitudine ce component din noua bacterie este responsabil cu prevenirea creşterii patogenilor, oamenii de ştiinţă sunt încrezători că vor rezolva această dilemă.

Practic, aceste rezultate arată că medicina tradiţională şi populară merită să fie investigate în căutarea de noi antibiotice.

Call Now Button