Home  /  Uncategorized @ro   /  Atenţie părinţi! Abuzurile şi neglijenţa distrug viitorul copiilor

Atenţie părinţi! Abuzurile şi neglijenţa distrug viitorul copiilor

Responsabilitatea părinţilor este enormă, deoarece viitorul copilului sau al copiilor depinde de echilibrul şi implicarea corectă a acestora. Din păcate există situaţii în care copii sunt abuzaţi sau nu li se acordă importanţa cuvenită, ceea ce duce inevitabil la un dezechilibru emoţional ce nu mai poate fi remontat în timp. Astfel apar probleme sociale şi eşecuri la maturitate, ceea ce destabilizează şi mai mult persoana în cauză.

Oamenii de ştiinţă ne explică, în urma unui studiu, faptul că, experienţele abuzive ce au loc mai ales înaintea vârstei de cinci ani pot avea un efect negativ vizibil şi zeci de ani mai târziu. Ele persistă din copilărie, până în adolescenţă şi chiar la maturitate.

Cercetarea a avut două scopuri: de a descoperi dacă abuzurile din copilărie persistă pe termen lung şi dacă acestea rămân stabile sau se diminuează în timp. Specialistii au analizat, încă de la naştere, 267 de participanţi care acum au vârste cuprinse între 32 şi 34 de ani.

Date precum abuzul fizic, sexual şi neglijenţa au fost strânse de specialişti din diferite surse în două etape: când participanţii aveau între 0 şi 5 ani şi când aveau între 6 şi 17 ani. De asemenea, copiii au completat teste standard privind performanţele educaţionale. Aceştia au fost intervievaţi din nou la vârsta de 20, respectiv 30 de ani.

Rezultatele au relevat faptul că cei ce au suferit abuzuri sau neglijenţă în prima parte a vieţii au avut mult mai puţin succes în relaţiile sociale şi în cadrul performanţelor educaţionale. Din păcate, efectele comportamentului total greşit nu au suferit modificări în nicio etapă a vieţii participanţilor.

Call Now Button