Home  /  Boli   /  Analizele pe care nicio femeie nu trebuie să le ignore

Analizele pe care nicio femeie nu trebuie să le ignore

Orice persoana ar trebui sa aiba mai multa grija de sanatatea sa si sa treaca pe la medic macar o data pe an pentru a face un set de analize complet. Femeile, spre exemplu, ar trebui sa se  preocupe de cateva probleme specifice, care nu trebuie amanate si nicidecum ignorate. Aceste analize preventive scad riscul de deces prematur cu peste 40% si cresc considerabil calitatea vietii.

Efectuaţi  testul Papanicolau 

Nu amanati niciodata vizita la genecolog, mai ales dupa ce ti-ai inceput viata sexuala. Indiferent de varsta insa, inclusiv dupa ce ajungi la menopauza sau iti intrerupi viata sexuala, vizita trebuie sa fie anuala. Examenul pelvian si Testul Papanicolau sunt obligatorii pentru depistarea cancerului sau a bolilor cu transmitere sexuala.

Verificaţi nivelul de colesterol 

Grăsimea care se depune pe pereții vaselor de sânge este extrem de periculoasă. Studiile cercetătorilor spun că, în fiecare minut, 2 oameni mor din cauza nivelului crescut al colesterolului care duce la afecțiuni cardiovasculare fatale. Un simplu test de sânge (de altfel inclus in analizele anuale obligatorii) îți poate salva viața.

Analiza sânilor 

Indiferent dacă te supără cu ceva sau nu, sânii trebuie examinați periodic. Dincolo de autoexaminarea bustului, dupa 35 de ani este vital sa faci o ecografie anuala. Dupa 45 de ani, mamografia anuala te poate ajuta sa depistezi la timp probleme grave.

Controlul oftalmologic

Vizita la oftalmolog poate preveni afecțiuni grave, precum glaucomul, cataracta, care, netratate, duc la orbire. In plus, ochelarii trebuie schimbati periodic, iar daca porti lentile de contact esti predispusa la infectii.

Monitorizaţi alunitele de pe corp

Aveti grija sa verificati anual alunitele de pe corp, mai ales dacă ne numărăm printre împătimiții orelor petrecute la soare. Cancerul de piele este mult mai des intalnit decat iti imaginezi, iar o vizita regulata te va scuti de astfel de emotii.

Call Now Button