Home  /  Boli   /  Află de ce este bine să-ţi îndemni copiii spre echitaţie

Află de ce este bine să-ţi îndemni copiii spre echitaţie

Mulţi părinţi încearcă să le ofere copiilor lor şansa de a creşte armonios, încercând să găsească activităţile cele mai potrivite pentru a îndeplini acest lucru.

Una dintre aceste activităţi este echitaţia. Caii pot avea o foarte mare influenţă asupra formării comportamentului copiilor noştri. Le poate aduce mai mult calm, responsabilitate, iubire şi îi va ajuta să relaţioneze mult mai uşor.

Chiar şi pedagogii şi psihologii spun că micuţii au nevoie de cai. Ei cred cu tărie că tranformarea copiilor în viitori adulţi, poate fi puternic influenţată de relaţia cu un cal. Dragostea, respectul, încrederea în sine, sau eliminarea fricii, sunt doar câteva dintre beneficiile unei astfel de relaţii.

Lecţiile de echitaţie încep de regulă de la vârsta de cinci ani, dar există şi varianta gimnasticii pe cal, care poate începe fără probleme, de la aproximativ doi ani, pentru o dezvoltare fizică excelentă.

În cazul în care doriţi să vă îndrumaţi copiii către acest sport, trebui să aflaţi că nu este unul tocmai ieftin. Un echipament complet poate ajunge la 1.200 lei, iar şedinţele costă între 45-250 lei, însă aceste sume de bani par un nimic pe lângă satisfacţia de a avea un copil echilibrat şi fericit.

Call Now Button