Home  /  Boli   /  Află cum poţi să menţii echilibrul şi armonia în cuplu

Află cum poţi să menţii echilibrul şi armonia în cuplu

Chiar dacă compatibilitatea dintr-un cuplu este extrem de importantă pentru ca o relaţie să reziste, oamenii de ştiinţă au descoperit fapul că este nevoie de un efort susţinut zi de zi pentru a pune obiceiurile unei relaţii fericite în practică.

Iată câteva aspecte care par să fie secretul unei relaţii fericite în cuplu:

◦ Cuplurile fericite nu se plâng altora dacă apare vreo problemă. Partenerii vorbesc deschis unul cu altul şi nu încearcă să găsească soluţii în afară pentru că feedback-ul negativ poate destabiliza relaţia.

◦ Comparaţia cu alte cupluri nu este deloc benefică, deoarece este un lucru nerealist, în primul rând. Există persoane care oferă o imagine perfectă în cuplu, însă în realitate nu există o relaţie perfectă. O astfel de comparaţie oferă un sentiment de nesiguranţă ce poate destabiliza partenerii.

◦ Partenerii fericiţi în cuplu nu dau vina unul pe altul pentru problemele apărute, cerând ce au nevoie în loc să se autocompătimească şi să-l învinovăţească pe celălalt. Astfel este ideal ca fiecare să-şi asume responsabilitatea şi rolul lor în relaţie.

◦ Chiar dacă în viaţă apar situaţii în care lucrurile sunt foarte stresante trebuie să vezi partea bună şi să râzi mai mult. Fericirea înseamnă şi distracţie, astfel că ieşirile cu prietenii sau familia are rolul de a elimina tensiunea acumulată de-a lungul timpului.

◦ Criticile în cuplu nu pot aduce decât nelinişte şi amărăciune, astfel că, dacă partenerul face ceva ce nu-ţi place, acordă atenţie motivelor şi cere-i să vorbească deschis despre ce simte.

◦ În general, există o concepţie greşită cum că partenerul trebuie să ştie exact ce simte celălalt. Dacă nu ai atenţia pe care o aştepţi, spune-i clar acest lucru, nu te chinui să afli de ce nu o face.

◦ O altă problemă care apare într-un cuplu este împărţirea sarcinilor. Cupluri fericite sunt flexibile şi sunt capabile să îndeplinească sarcinile necesare imediat. Dacă partenerul, de exemplu, este cel care organizează cina de obicei, în cazul în care nu poate, preia această responsabilitate fără a reproşa ceva.

◦ Ultimul aspect, unul dintre cele mai epuizante, este reprezentat de partenerii cicălitori unul cu altul. Cuplurile fericite sunt acelea în care partenerii se încurajează unul pe altul, găsind mereu calea de a se suţine reciproc. Dacă, spre exemplu, partenerul nu, nu-l bate la cap să-şi gasească cât mai repede de munca, ci încearcă să-i ridici moralul. Încurajările îi vor reda încrederea şi-l vor motiva să meargă mai departe.

Call Now Button