Home  /  Boli   /  Află ce trebuie să faci pentru a-ţi menţine pielea tânără

Află ce trebuie să faci pentru a-ţi menţine pielea tânără

Încă din cele mai vechi timpuri oamenii au fost preocupaţi de menţinerea tinereţii. Astăzi există nenumărate metode care ne garantează prevenirea îmbătrânirii, iar printre cele mai folosite se numără cremele şi loţiunile special create pentru o piele frumoasă şi sănătoasă.

Un nou studiu realizat de către oamenii de ştiinţă, care a fost publicat în Annals of Internal Medicine, arată că secretul ce ne permite să avem o piele mai tânără este unul simplu – folosirea unei creme de protecţie solară în fiecare zi. Chiar dacă acest aspect a fost recomandat de numeroşi specialişti, acum avem pentru prima dată dovezile ştiinţifice care atestă că este adevărat.

Oamenii de ştiinţă din Australia au demonstrat că folosirea regulată a cremei de protecţie solară previne efectele de îmbătrânire ale radiaţiei ultraviolete. Studiul efectuat pe 900 de tineri şi adulţi de vârstă mijlocie a arătat că persoanele care au folosit aproape zilnic crema de protecţie solară nu prezentau niciun semn detectabil al îmbătrânirii după 4 ani si jumătate.

De asemenea, studiul arată că nici la vârsta mijlocie nu este prea târziu pentru a adopta acest obicei benefic.

Aceste rezultate arată totodată că folosirea unei creme de protecţie solară ar putea fi o alternativă mai ieftină la cremele şi loţiunile anti-îmbătrânire pe care se cheltuiesc anual miliarde de dolari.

Call Now Button