Ciocolata cu lapte ar putea deveni la fel de sănătoasă ca cea amară
Ciocolata cu lapte rămâne un aliment controversat, considerat de unii nutriţionişti benefic pentru sănătate şi de alţii un desert care ar trebui să se regăsească rar în meniul zilnic.
Specialiştii, însă, au descoperit modalitatea prin care pot crea ciocolata cu lapte care să aibă aceleaşi proprietăţi benefice ca cele ale ciocolatei amare, fără a-i modifica gustul. Compuşii fenolici din coaja alunelor sunt cei care pot da ciocolatei cu lapte aceleaşi proprietăţi antioxidante ca ale celei amare.
În cadrul studiului, aproximativ 80 de persoane au gustat mostre de ciocolată cu lapte, cu extract din coaja alunelor, şi mostre de ciocolată cu lapte obişnuită. Potrivit rezultatelor studiului, oamenii nu au facut diferenţa între cele două tipuri de ciocolată.
Aplicat produselor comerciale, extractul de coajă de alune permite consumatorilor să se bucure de acelaşi gust al ciocolatei cu lapte, dar să fie expuşi în acelaşi timp unor compuşi care s-au dovedit benefici pentru sănătate.