Poluarea atmosferică poate afecta extrem de grav următoarele generaţii
Poluarea atmosferică a atins deja cote alarmante iar acest aspect este cât se poate de îngrijorător. Practic, viitoarele generaţii au o probabilitate ridicată de a se confrunta cu nenumarate probleme de sănătate.
Oamenii de ştiinţă britanici au realizat un nou studiu care confirmă existenţa unei legături stânse între noxele din atmosferă şi naşterea unor copii cu greutate mică, care sunt susceptibili să sufere de afecţiuni pe toată durata vieţii lor, ceea ce provoacă temeri că milioane de copii din lumea întreagă ar putea fi afectaţi.
Concluzia cercetătorilor vizează multe milioane de femei din oraşe mari din lumea întreagă, cu niveluri mult mai grave de poluare, şi reprezintă indreptarea catre o catastrofă în domeniul sănătăţii publice.
Ca să vă daţi seama de amploarea problemei, la nivel global, două miliarde de copii – aproximativ 90% din numărul total al micuţilor – sunt expuşi la o poluare a mediului peste nivelul prevăzut de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Un studiu UNICEF publicat tot miercuri constată că 17 milioane de copii suferă din cauza aerului care este de şase ori mai toxic decat media maximă admisă.
Poluarea atmosferică provoacă deja milioane de decese premature anual în rândul adulţilor şi copiilor. Agenţii poluatori dăunează procesului de dezvoltare a plămânilor la copiii nenăscuţi, putând afecta permanent creierul aflat în proces de dezvoltare – şi astfel viitorul omenirii.