Home  /  Boli   /  Embrionii criogenaţi – o soluţie eficientă pentru cuplurile care nu pot avea copii pe cale naturală

Embrionii criogenaţi – o soluţie eficientă pentru cuplurile care nu pot avea copii pe cale naturală

Din păcate, în ziua de astăzi, există din ce în ce mai multe cupluri care nu pot avea copii pe cale naturală, iar fertilizarea în vitro este una dintre soluţiile care poate da rezultate, fie de la prima încercare, fie după proceduri repetate.

Specialiştii embriologi obţin în laborator embrioni din ovulele şi spermatozoizii recoltaţi de la membrii cuplului sau de la donatori. Embrionii pot fi transferaţi imediat sau la un ciclu ulterior. Dacă nu sunt transferaţi imediat, embrionii trec prin procedura de crioprezervare sau mai simplu, congelare.

Embrionii congelaţi trebuie pastraţi în condiţii speciale pentru a putea fi implantaţi la un ciclul ulterior, astfel putându-se obţine o sarcină mult aşteptată. Există cupluri care obţin mai mulţi embrioni , iar unii vor fi implantaţi şi se vor dezvolta în bebeluşi sănătoşi. Restul vor fi păstraţi pentru o eventuală implantare ulterioară, în funcţie de dorinţa fiecărui cuplu de a avea unul sau mai mulţi copii.

Practic, principalul scop al congelării embrionilor este acela de a evita un nou tratament hormonal şi o nouă procedură de fertilizare in vitro în cazul în care prima procedură FIV nu se finalizează cu succes.

Crioconservarea embrionilor obţinuti prin fertilizare in vitro este posibilă de peste 30 de ani, dar metodele şi performanţele acesteia nu au fost mereu aceleaşi. În ultimul timp, embrionii pot fi crioprezervaţi prin metode foarte eficiente. Aceasta înseamnă ca marea majoritate a acestora supravieţuiesc congelării şi îşi reiau evoluţia dupa dezgheţare, fără să fie afectaţi.

Call Now Button