Home  /  Boli   /  Ce trebuie să ştii despre decoraţiunile de Crăciun

Ce trebuie să ştii despre decoraţiunile de Crăciun

Acum când ne aflăm în cea mai frumoasă perioadă a anului fiecare dintre noi aleargă pentru a-şi decora casa în spiritul Crăciunului.

Trebuie să ştim însă faptul că, globuri strălucitoare, beteala, mărgele şi instalațiile în toate culorile pot să ascundă adevărate pericole pentru copii.

Spre exemplu, ornamentele foarte mici reprezintă un pericol de sufocare, iar pulberea care sclipește poate duce la apariția unor iritații sau alergii.

Instalațiile de brad pot fi foarte periculoase pentru copii, deoarece orice fir lăsat neizolat îi poate electrocuta sau se pot strangula cu ușurință dacă sunt lăsăți nesupravegheați.

Sclipiciul multicolor de pe globuri, precum și de pe alte podoabe, care ne rămâne de obicei pe mâini nu este toxic, însă poate provoca iritații dacă cel mic duce mâna la ochi.

După cum bine ştiţi, ornamentele pot fi realizate din sticlă, plastic, metal sau lemn, așa că nu trebuie sa le lăsăți la îndemână copiilor.

De asemenea, spray-urile care imită zăpadă conțin de obicei acetonă și clorură de metilen, care îi poate afecta pe cei mici dacă este inhalat.

Call Now Button