Home  /  Boli   /  Atenţie! Un nou joc periculos începe să devină popular printre tineri

Atenţie! Un nou joc periculos începe să devină popular printre tineri

În ultimii ani, probabil din necunoştinţă de cauză şi din dorinţa de a ieşi în evidenţă, o parte dintre copiii şi adolescenţii din întreaga lume au practicat jocuri extrem de periculoase pentru integritatea lor fizică şi psihică. După provocări precum cea a scorţişoarei sau a cuburilor de gheaţă cu sare, un nou trend periculos începe să devină popular printre adolescenţi.

În ultimile săptămâni, pe reţele sociale au apărut mai multe videoclipuri cu copii ce muşcă sau gătesc şi apoi mănâncă capsule cu detergent de rufe. Jocul este denumit ”Provocarea capsulelor de detergent” şi după cum deja v-aţi dat seama acest joc este extrem de periculos.

Specialiştii susţin că aceste capsule colorate, moi şi cu miros plăcut pot fi atractive pentru copii, însă conţin ”concentrat de detergent extrem de toxic”.

Numai anul acesta au fost inregistrate 37 de cazuri în toată lumea. Copiii care au ingerat capsulele au fost spitalizaţi, acuzând stări de vomă, dificultăţi respiratorii şi pierderea conştiinţei.

Comisia pentru Protecţia Consumatorilor din SUA a emis un avertisment privitor la acest aspect încă din anul 2012, când opt copii cu vârste de până la cinci ani au decedat în urma ingerării detergentului.

 

Call Now Button