Home  /  Boli   /  Află motivul pentru care te electrizezi de anumite obiecte

Află motivul pentru care te electrizezi de anumite obiecte

Cu siguranţă ţi s-a întâmplat, cel puţin o dată, să te curentezi uşor atunci când încerci să dai mâna cu cineva sau să atingi diferite obiecte, iar acest aspect iţi creează mereu o senzație neplăcută și are efectul unui mic șoc asupra întregului organism.

Specialiştii ne explică faptul că este vorba de un fenomen cunoscut în fizică, care se numeşte încărcare electrostatică. Prin frecarea unor elemente, metalice în general, acel obiect se încarcă electrostatic, iar în momentul în care intră în contact două corpuri încărcate identic are loc o descărcare electrică.

Practic, descărcarea electrică stimulează terminațiile nervoase la nivelul pielii și este percepută de creier ca un fel de curentare. Aceasta nu poate fi catalogată ca o durere.

De asemenea, mediul uscat favorizează apariția acestui fenomen, motiv pentru care ar fi bine să păstrezi un nivel optim de umiditate în casă. Poți pune un pahar cu apă în încăpere sau poți folosi un umidificator. De asemenea, pentru a evita electrizarea, păstrează-ți pielea hidratată.

Specialiştii ne mai informează asupra faptului că textilele sintetice sunt principalele lucruri care produc energie statică pentru că absorb mai puțină apă.

Call Now Button