Home  /  Boli   /  Ţuica fiartă aduce beneficii însemnate organismului în anotimpul rece

Ţuica fiartă aduce beneficii însemnate organismului în anotimpul rece

Cum se întâmplă aproape în fiecare an, anotimpul rece a venit cu o sumedenie de virusuri care ne dau mari bătăi de cap. Există nenumărate medicamente farmaceutice care promit să ţină boala departe de noi, însă, de cele mai multe ori uităm că există remedii mult mai naturale pentru sănătatea organismului.

Spre exemplu,  alcoolul consumat în cantități moderate are efecte benefice asupra organismului, iar țuica fiartă are proprietăți de vindecare și de prevenire a anumitor afecțiuni, cum ar fi gripa (chiar și cea porcină) și răceala de sezon.

Prin fierbere, vaporii calzi de alcool ajută la dilatarea vaselor capilare și, deci, la oxigenarea sângelui, iar țuica fiartă scade riscul de a face pneumonie.

Este nerecomandat consumul de țuică celor care suferă de ulcer, hepatită, persoanelor sedentare, anemice, care muncesc în frig și femeilor gravide. Țuica fiartă se bea în cantități mici. Condimentele recomandate pentru țuica fiartă sunt: piper, zahăr, miere, cuișoare, scorțișoară.