Home  /  Dermato-venerologie

90% din cancerele de piele sunt vindecabile dacă sunt depistate la timp. Pe lângă regula clasică ABCDE pe care ar trebui să o aplicăm fiecare dintre noi în cazul aluniţelor pentru a vedea dacă sunt modificări de tip asimetrie (A), contur (border – B), culoare (C), dimensiune (D), elevaţie (E), este absolut necesar ca în fiecare an să efectuaţi un consult dermatologic şi o dermatoscopie care vă poate spune dacă sunt şi alte modificări invizibile cu ochiul liber. Până la sfârşitul lunii iunie puteţi beneficia de o consultaţie gratuită de evaluare a aluniţelor, în limita locurilor disponibile, cu programare.

 

Dermato-venerologia este un domeniu al medicinei dedicat diagnosticului şi tratamentului bolilor pielii, ale mucoaselor învecinate şi ale fanerelor.

Foarte multe dintre semnele cutanate sunt de fapt manifestări ale unei boli sistemice, tratarea corectă a acesteia necesitând o bună colaborare cu alte specialităţi (reumatologia, endocrinologia, medicina internă, ginecologia, oncologia).

În cadrul Departamentului de Dermato-venerologie al ELYTIS Hospital puteţi beneficia de profesionalismul şi pasiunea cu care medicii noştri specialişti acordă consultaţii de dermatologie generală, venerologie şi efectuează intervenţii de microchirurgie dermatologică.

La ELYTIS Hospital se pot efectua următoarele proceduri:

– Consultaţie dermato-venerologie adult

– Consultatie dermatologie pediatrică (dermatită atopică, infecţii cutanate, prurigo, etc)

– Dermatoscopie

– Examen lampa Wood

Chirurgie dermatologică

– Chiuretare leziuni cutanate (veruci vulgare, keratoze seboreice, veruci genitale, etc)

– Radiocauterizare (papiloame, veruci genitale, keratoze seboreice, keratoze actinice, nevi, carcinoame, etc)

– Excizie chirurgicală cu biopsie cutanată

– Pansament ulcer cronic trofic, mal perforant, etc

– Incizie şi drenaj leziune purulentă

– Injectare intralezională

Dermato-cosmetică

– Tratament dermato-cosmetic pentru acnee

– Peeling chimic pentru acnee

– Peeling chimic depigmentare

– Peeling chimic rejuvenare

Acnee

Acneea este o afecţiune inflamatorie cronică a foliculului pilosebaceu. Afectează peste 85% dintre adolescenţi, dar se poate întâlni şi la adulţi, în special la femei.

Acneea are un puternic impact psiho-social, putând determina apariţia depresiei, anxietăţii, în special la persoanele cu evoluţie de lungă durată a bolii, rezistenţă la tratament.

Alegerea metodei optime de tratament depinde de severitatea acneei, medicul dermatolog optând de cele mai multe ori pentru o terapie combinată din următoarele:
– tratament topic cu preparate cu retinoizi topici, antibiotice topice, etc;
– tratament sistemic cu antibiotice, retinoizi
– tratament chirurgical: incizia şi drenajul chistelor
– tratament dermato-cosmetic: peeling-ul chimic

Boli venerice

Bolile venerice (bolile cu transmitere sexuală – BTS) sunt infecţii transmise de la o persoană la alta prin contact sexual neprotejat (fără prezervativ). Oricine are relaţii sexuale neprotejate se poate îmbolnavi de BTS. Cu cât creşte numărul partenerilor sexuali, cu atât creşte şi riscul de a contacta o BTS.

Există o serie de semne şi simptome care vă pot duce cu gândul la o BTS:

– Secreţii (scurgeri) neobişnuite din vagin sau uretră. La femei exista o secreţie fiziologică, însă dacă aceasta îşi schimbă culoarea, mirosul, consistenţa sau provoacă mâncărimi, este necesar un consult de specialitate.
– Macule, papule (“bubiţe”) sau vezicule (“beşicute”) la nivel genital
– Prurit (mâncărime) sau iritaţie la nivel genital
– Dureri sau arsuri la urinare
– Urinare mai frecventă decât de obicei
– Durere la contactul sexual

În cazul apariţiei unuia din semnele de mai sus, vă sfătuim să apelaţi la experienţa medicului dermato-venerolog pentru a diagnostica şi trata la timp o eventuală BTS, pentru a evita posibilele complicaţii ale acesteia.

Dermatita atopică

Dermatita atopică este o afecţiune cutanată inflamatorie, pruriginoasă, cronică, ce apare la persoanele cu teren atopic, indiferent de vârstă.

Există o serie de factori ce pot duce la apariţia dermatitei atopice. Pe lângă factorul genetic, atopia este influenţată major şi de factorul de mediu – unele alimente, alergene inhalatorii, creşterea expunerii la iritanţi, etc.

Intrucât diagnosticul se pune pe baza manifestărilor clinice, simptomatice şi prin excluderea altor tipuri de dermatită, este absolut necesar consultul dermatologic, medicul fiind cel care, pe lângă tratamentul medicamentos, vă poate recomanda şi o schemă de îngrijire zilnică a pielii atopice.

Dermatoscopia

Dermatoscopia este o metodă clinică rapidă şi neinvazivă utilizată de medicul dermatolog în special pentru diagnosticul in vivo a leziunilor pigmentare ale pielii (carcinom bazo-celular, carcinom spino-celular, melanom sau alte leziuni precanceroase – nevii nevo-celulari, keratozele actinice). Aceasta metodă nedureroasă de examinare a pielii se realizează cu ajutorul dermatoscopului, care permite mărirea imaginii leziunii, în felul acesta fiind posibilă vizualizarea nu numai a suprafeţei pielii, ci şi a structurilor profunde.

Un control dermatoscopic este absolut necesar când constataţi că o leziune melanocitară cutanată (“aluniţă”) prezintă una din urmatoarele:

– A apărut recent
– A crescut rapid în dimensiuni
– Culoarea nu este uniformă sau s-a modificat în ultimul timp
– Conturul este neregulat
– S-a rupt accidental
– Este insoţită de prurit
– Sângerează

Peeling

Peeling-ul chimic este o procedură medicală estetică care constă în aplicarea la nivelul pielii a unei substanţe chimice (de obicei soluţii acide), cu concentraţie precisă şi cunoscută, cu scopul de a îndepărta celulele moarte şi de a stimula regenerarea celulara..   În funcţie de particularităţile şi problemele tenului, acesta se realizează prin mai multe grade de profunzime şi cu substanţe diferite.

Peeling-ul se poate realiza pe mai multe grade de profunzime (superficial, mediu sau profund), fiind eficient în:

– tratamentul acneei şi a cicatricilor postacneice
– reducerea petelor pigmentare induse de sarcină, contraceptive orale, postexpunere la soare (melasmă, efelide)
– atenuarea semnelor de îmbătrânire: keratoze actinice, riduri
– îmbunătăţirea per total a aspectului pielii şi a texturii acesteia, pielea devenind mai fină, mai luminoasă şi mai strălucitoare.

În cadrul unei consultaţii de dermatologie, medicul vă poate recomanda şi efectua tipul de peeling potrivit problemelor tenului dumneavoastră.

Ulcere diabetice

Ulcerele diabetice sunt cele mai frecvente leziuni tegumentare la diabetici. Complicate, prin infecţie, necroză, pot duce la amputaţii minore sau majore.

Tratamentul acestora necesită personalizare, putând dura chiar şi câţiva ani şi se efectuează printr-o colaborare strânsă între medicul diabetolog, dermatolog şi chirurg. Este necesar un control glicemic bun, un tratament antibiotic adecvat, metode de reducere a edemului şi supuraţiei leziunii, aplicarea locală a unui factor de creştere, etc.

Toaleta locală trebuie efectuată zilnic, iar debridarea rănii cât mai frecventă (1-2 ori/săptămână) are un prognostic favorabil.

Doctorii noştri

Dr-Madalina-BEJAN

Specialitate DERMATOVENEROLOGIE – medic specialist

Dr. Mădălina IOSIP BEJAN

Serviciu Preț
Serviciu 1 Preț 1
Serviciu 2 Preț 2
  • Solicită acum o programare prin intermediul formularului de mai jos.

    Un reprezentant Elytis te va contacta telefonic și te va ajuta să stabilești o programare la medicul și la specialitatea dorite.

  • DD dot MM dot YYYY
  • :
Call Now Button