Home  /  Chirurgie Plastică, Estetică și Reconstructivă

Chirurgia estetică

Chirurgia estetică este soluţia la care putem apela atunci când aspectul nostru exterior este în dezacord cu imaginea pe care o avem despre noi înşine sau cu standardele impuse de societate.
Intervenţiile estetice pot reda încrederea în sine, având un impact, uneori suprinzător, atât asupra pacientului cât şi asupra anturajului acestuia.
Pentru ca rezultatele chirurgiei să coincidă cu dorinţa pacientului, este esenţială respectarea unor principii verificate în timp.

Sunt necesare mai multe consultaţii pâna în ziua intervenţiei. În urma acestor consultaţii, pacientul şi chirurgul se pun de acord, astfel încât înaintea intervenţiei, chirurgul să fie convins că a înţeles pe deplin aşteptările pacientului, iar pacientul, că a înţeles şi acceptă limitele şi riscurile chirurgiei.
În acest scop, cu ocazia primei consultaţii, este de dorit ca pacientul să îşi exprime clar dorinţele şi să răspundă cu sinceritate întrebărilor puse de către chirurg cu privire la rezultatul aşteptat al intervenţiei, precum şi asupra tuturor problemelor de sănătate trecute şi prezente.

Cu aceasta ocazie, chirurgul expune pacientului paleta de soluţii, împreună cu o sumară prezentare a fiecăreia dintre ele, cu avantajele şi dezavantajele lor. Pentru o mai bună înţelegere, chirurgul poate prezenta un portofoliu de rezultate care să ilustreze realist posibilităţile şi limitele diverselor tehnici. La sfârşitul acestei consultaţii se decide fezabilitatea intervenţiei şi se optează pentru câteva dintre tehnicile trecute în revistă. Pacientul are timp să îşi cristalizeze opţiunile şi eventual să se documenteze (internet, cărţi, reviste, anturaj etc.).

 

CHIRURGIA ESTETICĂ A SÂNULUI

1. Intervenţii pentru mărirea sânilor

1.1 Cu implanturi de silicon
– Cu cicatrice sub-mamară, clasic
– Cu cicatrice prin/lângă areola mamară
– Cu cicatrice sub braţ, video-endoscopic, cea mai modernă şi sigură tehnică

1.2 Cu grăsime proprie recoltată prin liposucţie din regiuni cu un surplus deranjant (abdomen, coapse)

2. Intervenţii de ridicare a sânului
– Mastopexie (ridicarea sânului)
– Mastopexie şi mastoreducţie (ridicarea şi micşorarea sânilor)
– Mastopexie şi mărirea sânilor cu implanturi de silicon

3. Reconstrucţie mamară dupa mastectomie (îndepărtarea sânului) oncologică

 

 

AUGMENTAREA SAU MĂRIREA DE VOLUM A SÂNULUI

Această intervenţie, deosebit de populară în ultimii ani, este efectuată în principal, din motive estetice. Ca atare, nu poate fi decontată de către CAS, costurile fiind suportate integral de către pacientă.

1.1 Augmentarea sânilor cu implanturi de silicon

Se realizeaza prin amplasarea unei proteze de silicon în spatele glandei mamare, în spatele muşchiului pectoral, în marea majoritate a cazurilor.

Protezele utilizate sunt de ultimă generaţie, rotunde sau anatomice. Învelisul tri-stratificat le asigură o rezistenţă remarcabilă la uzură, iar conţinutul, de gel siliconic, garantează păstrarea acestuia în interiorul protezei chiar şi în cazul perforării invelişului

Metode de implantare:
pe cale submamară – incizie de 6-7 cm în şantul submamar. Proteza este introdusă, de regulă, în spatele glandei mamare, dar poate fi plasată şi în spatele muşchiului mare pectoral.
pe cale periareolară – incizia este practicată la limită între tegumentul deschis la culoare şi cel mai închis, al areolei, în partea inferioară a acesteia. Proteza este introdusă direct în spatele glandei mamare, dar poate fi plasată şi în spatele muşchiului mare pectoral.
pe cale axilară – printr-o incizie de circa 4-6 cm, plasată sub braţ, se introduce proteza în spatele muşchiului pectoral cu cea mai modernă tehnică video-endoscopică.

1.2 Augmentarea sau marirea sânului cu grăsime proprie este recomandată, în special în cazurile în care nu poate fi utilizat implantul de silicon. Acest tratament se aplică în special în scopul corectării unor deficienţe de dezvoltare a sânilor (asimetrii, sâni tubulari), al reconstrucţiei mamare după mastectomie tumorală şi, mai rar, în scop pur estetic. Nu poate fi utilizată decât grăsimea proprie. Nu se poate efectua la paciente fumătoare sau la cele slabe, la care grăsimea, din zonele de unde poate fi extrasă, se găseşte în cantitate insuficientă. Pot fi necesare 1-3 intervenţii chirurgicale sub anestezie generală, spaţiate la cel puţin 6 luni, pentru obţinerea unui rezultat satisfăcător.

Pentru mai multe detalii citiţi AICI.

 

MASTOPEXIA (RIDICAREA SÂNULUI)

Se realizează prin adaptarea învelişului cutanat la volumul dorit al glandei mamare şi repoziţionarea areolei la înălţimea normală.

Când pielea îşi pierde elasticitatea sau când sânii sunt atât de mari încât greutatea lor depăşeşte posibilitatea de susţinere a pielii sau atunci când volumul glandei este prea mic şi lasă pielea să „atârne”. În toate aceste cazuri şi areola este situată mai jos de nivelul normal considerat estetic.

Următoarele tipuri de intervenţii pot fi efectuate pentru redobândirea sânului estetic:
Mastopexia simplă este operaţia indicată atunci când sânii sunt coborâţi, dar volumul lor, atunci când se află în sutien, este satisfăcător pentru pacientă.
Mastopexia cu mastoreducţie (cu micşorarea sânului) se adresează pacientelor ai căror sani sunt coborâţi dar şi prea mari
Mastopexia cu augmentare mamară (mărirea sânului) se face, de regulă, pentru pacientele ai căror sâni sunt coborâţi, dar şi cu un volum considerat prea mic atunci sunt în sutien. De regulă, mărirea volumului se face prin adăugarea unui implant mamar.

La sfârşitul intervenţiei areola va fi remodelată şi amplasată în poziţie corectă, iar sânul rezultat va avea 300-500 ml (în funcţie de constituţia şi cerinţele pacientei), va fi ridicat şi va avea curburile unui sân tânăr. Rezultă întotdeauna două sau trei cicatrici. Una in jurul areolei, una verticală de la marginea inferioară a cicatricei până în şanţul submamar şi, eventual, o a treia, în şanţul submamar. Aceste cicatrici se estompează în câteva luni şi nu constituie un dezavantaj estetic.

Pentru mai multe detalii citiţi AICI.

 

RECONSTRUCŢIA MAMARĂ DUPA MASTECTOMIE (amputaţia totală sau parţială a sânului).

În cele mai multe cazuri este vorba de reconstrucţie cu expander tisular şi implant mamar. În acelaşi timp se poate realiza şi simetrizarea cu sânul sănătos care va fi adus la forma şi volumul sânului reconstruit şi reconstrucţia areolei mamare a sânului mastectomizat.

Consultaţia are loc, de preferinţă, cu minim o săptămână înaintea intervenţiei şi presupune obţinerea unui istoric al stării de sănătate al pacientei, discutarea detaliilor legate de intervenţie (dimensiunea implanturilor, dimensiunea sânilor, tipurile de cicatrici etc), recomandarea unui set de analize preoperatorii.

Intervenţia are loc sub anestezie generală şi durează circa 1-1,5 ore pentru mărirea sânilor cu implant de silicon şi până la 3-4 ore pentru ridicarea sânilor.

Durata internării circa 24-48 de ore.

Durata de vindecare este de circa două săptămâni pentru mărirea sânilor cu implanturi şi de 3-4 săptămâni pentru ridicarea sânilor. Se va purta un sistem de sutien între 1-3 luni, în funcţie de caz. Activităţile profesionale care nu implică efort fizic deosebit şi condusul autovehiculelor pot fi reluate la 1 săptămână. Durerea este intensă în primele 2-4 zile, în cazul măririi sânilor cu implanturi, însa tratamentul antialgic prescris postoperator este eficient în toate cazurile. În cazul mastopexiei, durerea este de intensitatea unei febre musculare. Edemul şi echimozele încep să cedeze după prima săptămână. Firele de sutură sunt resorbabile.

Activităţile fizice intense trebuie să aştepte 6-10 săptămâni.

Controalele se fac regulat, la început la chirurg din 3 în 3 luni în primul an, apoi la ginecolog pentru supravegherea normală.

 Pentru mai multe detalii, cititi AICI.

 

LIPOSUCŢIA, LIPOABSORBŢIA, LIPOSCULPTURA

Cei trei termeni se referă la aceeaşi intervenţie

Intervenţia constă în îndepărtarea surplusului de grăsime din anumite zone ale corpului prin câteva mici incizii de 3-4mm care lasă cicatrici practic invizibile. Liposculptura, după cum arată şi numele, este o metoda de remodelare şi nu una de slăbire. Cu toate acestea, eficienţa intervenţiei este spectaculoasă. În general, în urma unei liposucţii de amploare medie, circumferinţa abdomenului scade cu circa 6-8 cm, iar a coapselor cu peste 4 cm. Cantitatea maximă de grăsime care se poate extrage în decursul unei şedinte de liposucţie este de circa 5-10% din greutatea corporală (de regulă nu mai mult de 6 litri de grăsime sedimentată.

Avantajul metodei este nu doar obţinerea unui rezultat senzaţional ci şi faptul că acesta se menţine în timp chiar dacă greutatea mai are variaţii rezonabile.

Pot fi tratate prin liposucţie următoarele regiuni:
– Abdomen
– Talia şi depozitele de grăsime asociate care sunt situate lateral, spre spate (lombar)
– Depozitele de grăsime dintre coapse, şoldurile, genunchii
– Fesele
– Gambele

De cele mai multe ori, liposucţia in aceste regiuni necesită anestezie generală
– Braţele
– Bărbia dublă
– Faţa

Liposucţia acestor regiuni poate fi facuta, uneori, cu anestezie locală

Consultaţia iniţială are rolul de a afla istoricul medical al pacientei, stabileşte zonele ce vor fi tratate şi cantitatea de grăsime de extras, se recomandă un set de analize preoperatorii.

Intervenţia durează în jur de 2 ore, putând fi realizată sub anestezie locală sau generală, în funcţie de zone şi de cantitatea de grăsime.

Spitalizarea este, de regulă, de 24 de ore

Postoperator se vor purta sisteme de îmbrăcăminte speciale de compresiune pentru circa 3 săptămâni. Se va recomanda un tratament specific, la externare. Durerea este evaluată la intensitatea unei febre musculare. Edemul şi echimozele sunt maxime la 1 săptămână, cedând apoi progresiv. Inciziile, fiind punctiforme, nu există suturi de îndepărtat.

Vindecarea este marcată de echimoze (vânătăi) şi un edem (umflare) care este maxim la 7 zile după intervenţie şi va scădea progresiv în 2-6 luni.

Regimul alimentar este hiperproteic şi se recomandă evitarea consumului de glucide. Se interzice orice regim de slăbire până la vindecarea completă. Oricum, la sfârşitul perioadei de vindecare, greutatea va fi mai mică cu circa de două ori greutatea grăsimii extrase.

Reluarea vieţii sociale şi profesionale se poate face la circa 7 zile.

Activităţile sportive pot fi reluate la circa 4-6 săptămâni, progresiv.

Pentru mai multe detalii citiţi AICI.

 

CHIRURGIA ESTETICĂ A NASULUI (RINOPLASTIA)

Rinoplastia este intervenţia de remodelare a nasului.

Prin această intervenţie se poate modifica forma nasului, în functie de starea locală şi de cerinţele pacientului(ei). Elementele care pot fi modificate sunt:
– dorsumul nazal (cocoaşa)
– lăţimea (măsurata pe axul lateral stânga – dreapta)
– înălţimea (măsurata pe axul faţă – spate)
– lungimea măsurata pe axul sus – jos
– dimensiunea şi forma vârfului nasului
– dimensiunea şi forma narinelor
– unghiul dintre vârful nasului şi buza superioară

Rinoplastia se poate efectua după doua tehnici majore
deschisă – pentru un acces mai bun la structurile cartilaginoase ale vârfului nasului
închisă – atunci când varful nasului nu necesită o remodelare deosebită.

În cursul ambelor intervenţii nu se fac nici un fel de incizii pe pielea nasului, dar pentru rinoplastia deschisă va exista o cicatrice de circa 2-3 mm pe coloana care separa cele două narine. Aceasta cicatrice dispare în circa 1 lună.

Deviaţia de sept sau alte probleme respiratorii pot fi operate în acelasi timp.

În cazul în care pacientul(a) prezintă şi un grad de obstrucţie nazală (nas înfundat), se va recomanda şi un consult ORL pentru identificarea cauzei. Dacă obstrucţia este cauzată de o deviaţie de sept sau de o dezvoltare exagerată a cornetelor nazale (structuri interne ale nasului), acestea pot fi corectate de catre chirurgul ORL care operează în echipă cu chirurgul estetician în aceeaşi sedinţă operatorie cu rinoplastia.

Consultaţia preoperatorie are loc cu cel puţin o săptămână înaintea intervenţiei. Se va obţine un istoric medical al pacientului(ei) şi se discută proiectul remodelării nasului pe baza fotografiilor modificate digital.

Intervenţia se poate desfăşura sub anestezie locală sau generală, în funcţie de amploarea modificărilor şi de preferinţele pacientului(ei). Durata intervenţiei este de 45 de minute până la 2,5 ore, în funcţie de amploarea intervenţiei. La trezirea din anestezie, pacientul va avea narinele mesate (comprese introduse în nas) şi va purta un mulaj ghipsat aplicat pe nas.

Spitalizarea: Dacă intervenţia se desfăşoară sub anestezie locală, pacientul(a) va părăsi spitalul dupa o scurtă supraveghere, iar daca este necesară o anestezie generală, va rămâne internat(ă) cel puţin până a doua zi.

Postoperator: Poate părea surprinzator dar, în marea majoritate a cazurilor, nu se face simţită nici un fel de durere dupa intervenţie. La 2-4 zile vor fi îndepărtate mesele (compresele) din nas şi pacientul va putea respira normal. La 7-9 zile se îndepărtează şi mulajul ghipsat, iar pacientul(a) îşi va putea vedea pentru prima dată nasul remodelat. Deşi nasul va fi încă puţin umflat şi vor mai exista mici urme de echimoze (vânătăi), care pot fi acoperite cu fond de ten, nu va atrage atenţia anturajului neavizat. Dezumflarea nasului are loc pe parcursul a cel puţin 6 luni şi în mică măsură chiar până la 1 an. Firele de sutură sunt resorbabile.

Reluarea vieţii socio-profesionale poate fi făcută în zilele următoare îndepărtarii mulajului ghipsat cu oarecare precauţii şi un tratament local lejer care va fi urmat pe parcursul a 2-3 săptămâni.

Activităţile sportive pot fi reluate dupa circa 3 luni, fără riscuri de lovire a nasului.

Pentru mai multe detalii citiţi AICI.

 

ABDOMINOPLASTIA

Abdominoplastia se referă la chirurgia peretelui abdominal.

Intervenţia se adresează pacienţilor care au un surplus cutanat („sorţ” de piele) care atârnă peste pliul pubian.

Astfel, se identifică trei tipuri de abdomen care pot beneficia de abdominoplastie:
– Fără surplus de greutate, cu foarte puţină grăsime dar cu pielea deteriorată în urma unei sarcini multiple sau foarte mari sau a pierderii masive în greutate. În ambele situaţii, pielea prezintă multe vergeturi şi este lipsită de orice elasticitate.

– Cu surplus de greutate mediu sau mare, cu un strat de grăsime ce trebuie luat în considerare, cu piele cu elasticitate păstrată sau nu, cu vergeturi sau nu. În toate cazurile este de dorit efectuarea unei liposucţii în acelaşi timp cu abdominoplastia. În caz contrar pierderea în greutate va fi mică şi rapid reversibilă iar surplusul de piele care a fost îndepărtată în urma abdominoplastiei se va reface şi el în foarte scurt timp.

– Cu defecte ale peretelui muscular al abdomenului, care există în acelaşi timp cu una dintre situaţiile de mai sus. Aceste defecte, sunt prezente, de regulă, pe linia de mijloc a abdomenului şi se manifestă ca depărtarea muşchilor drepţi abdominali sau, în unele cazuri mai avansate, ca o umflatură ce se accentuează la efort sau la tuse. Repararea acestor defecte se poate face în timpul abdominoplastiei şi poate necesita utilizarea unei plase chirurgicale pentru a impiedica recidiva.

Consultaţia preoperatorie se face cu minimum o săptămână înaintea intervenţiei. Se va obţine istoricul medical al pacientului, se face o evaluare clinică şi se recomandă un set de analize. De asemenea, va fi recomandat un tratament preoperator pentru a preveni riscurile intervenţiei

Intervenţia are loc întotdeauna sub anestezie generală. Fie că este necesară sau nu liposucţia în timpul abdominoplastiei, pielea în exces va fi îndepărtată. Cicatricea va fi situată la nivelul cicatricei pentru intervenţia cezariană. Ombilicul va fi remodelat şi poziţionat la nivelul normal. Dacă este necesar, se repară defectele peretelui muscular. La sfârşitul intervenţiei se amplasează un drenaj vidat în sistem închis.

Spitalizarea dureaza circa 48 de ore pentru a favoriza începerea cicatrizării în condiţii optime.

Postoperator pacientul(a) va reveni la controale la 2-3 zile pentru refacerea pansamentului şi evaluarea cantităţii drenate. Durerea este de intensitatea unei febre musculare. Edemul şi echimozele încep să dispară în primele 2 săptămâni. O burtieră elastică trebuie purtată circa 3 săptămâni. Sistemul de drenaj va fi îndepărtat după câteva zile. Firele folosite la sutură sunt resorbabile.

Regimul alimentar postoperator este unul hiperproteic şi cu cât mai puţine glucide. Este interzisă orice cură de slăbire pâna la vindecarea completă. Chiar şi asa, la câteva săptămâni de la intervenţie, cântarul va arăta cu 10-15 kg mai puţin. În continuare, abdomenul se va menţine plat chiar dacă greutatea va mai creşte cu câteva kilograme în anii urmatori.

Fumatul este deosebit de dăunător în special pentru acest tip de intervenţie şi poate duce la complicaţii neplăcute prelungind perioada de vindecare. De aceea se recomandă insistent oprirea fumatului cu câteva săptămâni înaintea intervenţiei şi până la vindecarea completă. Poate fi o bună ocazie să renunţati complet la fumat!

Reluarea activităţilor socio-profesionale se face la peste o săptămână de la intervenţie.

Activităţile sportive sunt recomandate pentru menţinerea tonusului musculaturii abdominale şi vor fi reluate/începute la circa 6 săptămâni pentru o abdominoplastie simplă sau la peste 6 luni dacă a avut loc şi o reparare a peretelui muscular.

Pentru mai multe detalii citiţi AICI.

 

TRANSFERUL DE GRĂSIME PROPRIE

Este o intervenţie 2 în 1! Se îndepărtează grasimea din zone unde deranjează şi se foloseşte pentru a adăuga volum acolo unde lipseşte.

Două condiţii sunt esenţiale pentru a putea realiza intervenţia.

  1. Pacient NEFUMATOR
  2. Trebuie să existe depozite de grăsime care să poată fi folosită.

Grăsimea se extrage prin liposucţie, este prelucrată şi apoi re-injectată în zonele de tratat.

În funcţie de amploarea intervenţiei, poate fi necesară anestezie locală sau generală.

Regiunile care pot beneficia de această intervenţie sunt:
– Faţa – grăsimea se injectează cu canule fine, în cantităţi exacte, pentru a corecta volumele feţei. Poate fi necesar un tratament complementar cu injectări de acid hialuronic pentru finisarea ridurilor superficiale.
– Sânii – de regulă nu se foloseşte decât pentru corectarea unor defecte în dezvoltare (asimetrii, sâni tubulari)
– Fesele – o metodă de mărire şi remodelare a feselor cu mult superioară şi mult mai sigură decât implanturile de silicon
– Cicatrici sau defecte de contur oriunde pe suprafaţa corpului (de regulă pe coapse).

Consultaţia preoperatorie: se obţine un istoric medical al pacientului, se face o evaluare clinică, se recomandă un set de analize şi se recomanda un tratament pre-operator.

Intervenţia sub anestezie locală sau generală, poate dura chiar până la 3 ore, fiind deosebit de minuţioasa, atât pentru regiunile de unde se extrage grăsimea cât şi la locul unde se re-injectează. Cicatricile sunt punctiforme şi dispar complet în câteva zile/săptămâni.

Spitalizarea poate dura cel mult 24 de ore sau poate fi făcută doar internare de zi.

Postoperator Durerea este neglijabilă. Pot persista umflături şi vânătăi până la 2 săptămâni. În general, pentru că până la 50% din grăsimea injectată se va resorbi în prima lună, se va introduce mai multă grăsime decât ar părea necesar. Dacă, chiar şi asa, volumul introdus nu este suficient, intervenţia poate fi repetată de 2-3 ori. Acest lucru se va discuta înaintea începerii tratamentului.

Cum inciziile sunt punctiforme, nu există fire de îndepărtat.

Grăsimea (volumul) rămasă la peste 1 lună de la intervenţie este permanentă atâta timp cât greutatea corpului rămâne constantă.

Reluarea vieţii socio-profesionale este dictată de atenuarea umflăturilor şi a vânătăilor.

Regimul alimentar va fi hiperproteic şi se interzic dietele pentru slăbire până la vindecarea completă.

Activităţile sportive pot fi reluate la circa 3-4 săptămâni de la intervenţie, uneori chiar mai devreme.

Este foarte important ca zonele injectate să fie menţinute cat mai imobile în primele 5 zile după intervenţie (indiferent ca e vorba de faţă, sâni, fese, etc)

Pentru mai multe detalii citiţi AICI.

 

MĂRIREA FESELOR

Se realizează DOAR cu transfer de grăsime proprie.

Folosirea implanturilor de silicon duce, în marea majoritate a cazurilor, la obţinerea de rezultate discutabile, complicaţii imediate şi la distanţă greu de controlat (infecţii, hematom, reacţie de corp străin, spargerea prematură a implanturilor) şi, cel mai rău, în cazul în care se renunţă la implanturi, diformităţile feselor nu pot fi corectate decât cu cicatrici importante.

Condiţiile obligatorii pentru realizarea intervenţiei sunt:
– Pacient(ă) nefumător(oare)
– Existenţa unor depozite de grăsime destul de voluminoase care să poată fi folosite, mai ales că, pentru obţinerea unui rezultat mulţumitor, pot fi necesare şi 2-3 intervenţii.

Consultaţia preoperatorie: se obţine un istoric medical, se face o evaluare clinică, se recomandă un set de analize şi se prescrie o medicaţie pre-operatorie.

Intervenţia se realizează sub anestezie generală şi durează circa 3 ore. Se vor purta ciorapi compresivi şi eventual o burtieră, dacă grăsimea a fost extrasă de la abdomen.

Spitalizarea durează 24 de ore.

Postoperator va fi urmat un tratament anticoagulant timp de 7-10 zile. Durerea este de intensitatea unei febre musculare. Edemul şi echimozele sunt de mică intensitate şi încep să se retragă după prima săptămână. Se recomandă repaus relativ în primele 4 zile pentru a favoriza priza grefei de grăsime. Inciziile fiind punctiforme, nu există fire de îndepărtat.

Reluarea vieţii socio-profesionale se face până la sfârşitul primei săptămâni.

Activităţile sportive se reiau după 6 săptămâni.

Regimul alimentar este hiperproteic. Consumul de glucide trebuie redus la minimum. Se interzice orice cură de slăbire până la vindecarea completă.

Pentru cazurile în care mărirea feselor este considerată insuficientă, o noua şedinţă operatorie poate fi programată dupa 3 luni de la vindecare.

Pentru mai multe detalii citiţi AICI.

Chirurgiaplastică și reconstructivă

Chirurgia plastică este ramura specializată a chirurgiei care se ocupă cu repararea deformațiilor și corectarea deficitelor funcționale. Rareori o operație din această disciplină nu implică și o componentă estetică, totuși trebuie făcută diferența între chirurgia estetică și cea reparatorie sau reconstructivă: chirurgia reconstructivă încearcă să refacă până la normal, iar chirurgia estetică încearcă să depășească (să îmbunătățească) normalul. Această diferență se reflectă și în plan financiar, operațiile estetice se fac contra cost (chiar și în spitalele de stat, deoarece asigurările de sănătate nu acoperă acest tip de intervenții).

Dorința de a îmbunătăți aspectul facial, al corpului și construirea aspectului tânăr sunt scopurile care au făcut din chirurgia plastică estetică și reparatorie unul dintre cele mai provocatoare domenii ale medicinii.

Pacientul trebuie să înțeleagă că rezultatul oricărei intervenții chirurgicale este în relație directă cu indicația operatorie, cu tehnica și materialele utilizate, dar si cu măsura în care pacientul respectă indicațiile pre și post operatorii. Succesul final depinde în mare măsură și de particularitățile individuale. Procedurile specifice chirurgiei estetice și plastice sunt adaptate special fiecărui pacient în clinica noastră.

Doctorii noştri

Dr-Andrei-LAZAR

Specialitate CHIRURGIE PLASTICĂ, MICROCHIRURGIE RECONSTRUCTIVĂ – medic primar

Dr. Andrei LAZĂR

Dr-Oxana-GROSU

Specialitate CHIRURGIE PLASTICĂ, ESTETICĂ ȘI MICROCHIRURGIE RECONSTRUCTIVĂ – medic specialist

Dr. Oxana-Mădălina GROSU

medic

Specialitate CHIRURGIE PLASTICĂ, ESTETICĂ ȘI MICROCHIRURGIE RECONSTRUCTIVĂ – medic specialist

Dr. Angelica BALAUR

Serviciu Preț
Serviciu 1 Preț 1
Serviciu 2 Preț 2
  • Solicită acum o programare prin intermediul formularului de mai jos.

    Un reprezentant Elytis te va contacta telefonic și te va ajuta să stabilești o programare la medicul și la specialitatea dorite.

  • DD dot MM dot YYYY
  • :
Call Now Button