Home  /  Alergologie şi Imunologie Clinică

Departamentul de Alergologie şi Imunologie Clinică se ocupă cu studiul bolilor alergice, a bolilor şi sindroamelor disimunitare, care includ tulburări de imunoreglare şi imunodeficienţe.

Alergologia se ocupă cu depistarea şi diagnosticarea, profilaxia şi tratamentul (medicamentos şi/sau imunoterapie), asistenţa medicală şi recuperarea pacienţilor cu boli alergice (afecţiuni de hipersensibilitate iniţiate prin mecanisme imunologice).

Alergiile reprezintă o reacţie inadecvată sau exagerată a sistemului imunitar la substanţe care, la majoritatea oamenilor, nu cauzează simptome. Simptomele bolilor alergice pot apărea în urma contactului pielii cu substanţe chimice, în urma inhalării de praf, polen (sau alte substanţe), în urma ingestiei anumitor alimente sau administrării de medicamente.

În cadrul ELYTIS Hospital puteţi beneficia de consultații, metode de diagnostic specifice și tratamente ce acoperă întreaga patologie alergologică tipică: rinită alergică, conjunctivită, eczemele, dermatita de contact, urticaria, angioedem, astmul bronsic, alergiile alimentare, alergiile medicamentoase, înţepăturile de insecte, anafilaxia.

Imunologia clinică se ocupă cu disfuncţiile sistemului imunitar, precum şi cu aspectele imunologice ale afecţiunilor în care este implicat sistemul imunitar. Asistenţa de imunologie clinică se realizează de obicei în cadrul asistenţei medicale multidisciplinare, şi include, după caz, tratamente imunologice pentru pacienţii cu boli şi sindroame disimunitare prin mijloace nechirurgicale şi neradioterapeutice.

Alergologia şi Imunologia Clinică este un domeniu vast care necesită o strânsă colaborare cu medicii pediatri, ORL-iști, dermatologi, anesteziști, pneumologi sau reumatologi, specialişti pe care îi veţi găsi în spitalul nostru şi spre care puteţi fi îndrumaţi la nevoie.

Doctorii noştri

Dr-Marius-IORDACHE

Specialitate ALERGOLOGIE ȘI IMUNOLOGIE CLINICĂ – medic specialist Sudii complementare...

Dr. Marius IORDACHE

Serviciu Preț
Serviciu 1 Preț 1
Serviciu 2 Preț 2
  • Solicită acum o programare prin intermediul formularului de mai jos.

    Un reprezentant Elytis te va contacta telefonic și te va ajuta să stabilești o programare la medicul și la specialitatea dorite.

  • DD dot MM dot YYYY
  • :
Call Now Button