Home  /  Nutriţie   /  Aveţi grijă la materialul din care sunt realizate tigăile de gătit

Aveţi grijă la materialul din care sunt realizate tigăile de gătit

Potrivit unor cercetări care au fost realizate recent în SUA, materialul din care sunt confecţionate tigăile poate majora semnificativ colesterolul copiilor şi nu numai.

Studiul a fost realizat în cadrul Universităţii West Virginia din Statele Unite. Oamenii de ştiinţă din SUA au arătat că alimentele care au fost preparate în tigăi şi crătiţe din teflon, material care impiedică preparatele să se lipească de recipientul în care sunt gătite, prezintă o concentraţie mare de substanţe chimice care afectează ficatul şi, ca efect, majorează nivelul de colesterol.

Specialiştii au studiat nivelul de colesterol a 12.000 de copii. În cadrul cercetării, experţii au observat că, în cazul în care cei mici aveau în sânge un nivel crescut de substanţe chimice care proveneau din învelişul tigăilor aveau şi colesterolul mai ridicat decât restul copiilor.

Experţii americani atrag atenţia asupra faptului că substanţele din teflon pot fi neurotoxice şi pot afecta, în timp, sănătatea creierului uman.