Află care este medicamentul interzis copiilor cu rujeolă
Rujeola (sau pojarul) este o infecţie virală extrem de contagioasă. Aceasta este cauzată de virusul rujeolic, un virus din familia paramixovirusuri. Acest grup de virusuri cauzează în general afecţiuni respiratorii. Rujeola se transmite atunci când o persoană infectată tuşeşte sau strănută.
Virusul se răspândeşte cel mai adesea în perioada de incubaţie a bolii, atunci când pacientul nu ştie că este bolnav şi nu prezintă nici un simptom. Bolnavul este contagios cu patru zile înainte ca erupţia cutanată tipică să apară şi încă patru zile după aceea.
Deşi nu există niciun tratement care să vindece rujeola, medicii prescriu câteva medicamente ce remediază simptomele. Ibuprofenul şi paracetamolul sunt pastile incluse adesea de către medici în tratamentul medicamentos pentru pacienţii diagnosticaţi cu rujeolă.
Există cazuri în care administrarea de ibuprofen copiilor cu rujeolă a agravat situaţia. Acest medicament poate să crească febra, iar erupţia de la nivelul pielii se poate accentua.
Practic, ibuprofenul determină erupţia să se adâncească în ţesuturi, făcând micile bubiţe să fie extrem de accentuate şi lăsand chiar şi cicatrice. Mai mult decât atât, pe prospectul medicamentelor pe bază de ibuprofen este menţionat faptul că ar putea avea reacţii adverse în cazul în care interacţionează cu rujeola.