Conexiunile sociale au o importanţă majoră în viaţa noastră
Singurătatea este cel mai mare duşman pentru sănătatea mintală a unei persoane, astfel că oamenii care sunt mai conectaţi social la familie, la prieteni sau la comunitate, sunt mai fericiţi, sunt mai sănătoşi din punct de vedere fizic şi trăiesc mai mult decât cei care sunt mai puţin conectaţi.
De asemenea, specialiştii subliniază că oamenii se pot simţi singuri chiar şi într-un grup sau chiar în casnicia lor. Practic, persoanele care sunt mai izolate decât şi-ar dori să fie, constată că sunt mai puţin fericite, astfel că sănătatea lor fizică şi mintală scade mai devreme şi trăiesc vieţi mai scurte decât oamenii care nu sunt singuri.
Pe lângă faptul că are un impact pozitiv asupra sănatăţii fizice şi emoţionale, relaţiile constructive au puterea de a spori memoria. Persoanele care se află în relaţii în care simt că pot conta pe partenerul lor în momente de nevoie au de fapt o capacitate mai mare de atenţie şi memorare. La polul opus, partenerii care simt că nu pot găsi sprijin în cel pe care il au alături cunosc o scădere a capacităţii memoriei.