Home  /  Boli   /  Consumul regulat de broccoli reduce riscul de cancer hepatic

Consumul regulat de broccoli reduce riscul de cancer hepatic

Unii oameni iubesc broccoli, în timp ce alţii nu se dau în vânt după această legumă, dar nimeni nu poate nega faptul că broccoli este un produs alimentar extrem de bogat în substanţe nutritive esenţiale pentru funcţionarea întregului organism.

Cercetătorii de la Universitatea din llinois au arătat că un consum săptămânal de broccoli poate combate acumularea de grăsimi la nivelul ficatului.

Persoanele care obişnuiesc să consume broccoli de trei-cinci ori pe săptămână au prezentat un risc redus de cancer hepatic. Studiile de până acum au arătat că broccoli protejează şi împotriva cancerului de sân, de prostată şi de colon.

De asemenea sulforafanul – substanţa activă anticancer din broccoli – este prezentă în cantitate mare în leguma tocată sau fiartă puţin la aburi. Studiile au mai sugerat ca broccoli, impreuna cu conopida şi varza de Bruxelles, are capacitatea de a opri acumularea de grăsime în ficat.