Home  /  Boli   /  Află cele mai ciudate aspecte legate de sarcină
sarcina

Află cele mai ciudate aspecte legate de sarcină

Deşi o sarcină reprezintă un lucru aproape banal, există o mulţime de informaţii pe care majoritatea oamenilor nu le cunosc despre ce se întâmplă în corpul unei femei atunci când este însărcinată.

Iată mai jos câteva lucruri pe care nu le ştiai despre sarcină:

Este posibil să fii însărcinată pe o perioadă mai mare de nouă luni

Perioada medie de gestaţie pentru o femeie este de nouă luni, însă, foarte rar, este posibil ca unele femei să fie însărcinate aproape un an întreg. Recordul mondial, in acest sens, a fost de 375 de zile, timp în care o mamica a purtat în pântece un bebeluş.

Femeile pot rămâne însărcinate chiar dacă sunt deja însărcinate

Acest lucru se întâmplă foarte rar, însă unele femei chiar au rămas însărcinate cu cel de-al doilea copil în timp ce purtau deja în pântece un bebeluş. Termenul tehnic pentru a descrie acest fenomen este „superfetaţie” şi deşi acest lucru se întâmplă în cazul unor animale, este aproape imposibil la oameni, deoarece se presupune că hormonii unei femei însărcinate servesc pe post de „metodă contraceptivă naturală”, împotriva altor sarcini nedorite. Deşi pare aproape imposibil  acest fenomen se poate întâmpla la unele femei.

Cât sunt în burtică, bebeluşii urinează şi chiar işi beau urina

Bebeluşii, chiar dacă se află în burtica mamei, sunt nevoiţi să urineze aproape un litru pe zi, mai ales către finalul perioadei de gestaţie. Deoarece tot acest volum de urină stă în interiorul sacului amniotic, bebeluşul ajunge astfel să îşi bea propria urină. Deşi sună dezgustător, nu este, de fapt, atât de rău ca fătul să bea urină, deoarece urina lui nu este la fel ca a adulţilor.

Inima femeilor însărcinate creşte la propriu

Deşi pare ciudat, inima mamicilor creşte şi la propriu nu doar la figurat, cu până la 12%, astfel încât să poată munci din greu pentru ca sângele să circule către bebeluş şi pentru bebeluş, iar volumul de sânge va creşte şi el. Acest flux sangvin crescut poate duce, de asemenea, la sângerări nazale frecvente, la sângerări gingivale. Chiar dacă aceste lucruri par înfricoşătoare la prima vedere, sunt fenomene normale.