Home  /  Boli   /  Crenvurştii pot creşte riscul de leucemie la copii
leucemie la copii

Crenvurştii pot creşte riscul de leucemie la copii

Datorită numărului foarte mare a populaţiei şi mai ales datorită dorinţei producătorilor de a face faţă pe piaţă în orice condiţie, majoritatea alimentelor, mai ales cele procesate, sunt o adevărată otravă pentru organism.

Medicii îi avertizează în special pe părinţii să nu le mai dea de mâncare copiilor crenvurşti. Potrivit unei noi cercetări, copiii care mănâncă mai mult de zece hot-dogi pe lună au de nouă ori mai multe şanse să facă leucemie în perioada copilărie. Astfel părinţii ar trebui să scoată pe cât posibil din alimentaţia copiilor crenvurştii sau produsele de tip hot-dog din comerţ.

Mai mult, femeilor le cresc şansele ca micuţul lor să dezvolte tumori cerebrale mai târziu în viaţă dacă mănâncă un hot-dog pe săptămână în timpul sarcinii. Şi bărbaţii prezintă o probabilitate mai mare să transmită cancer copilului dacă consumă des crenvurşti înainte să devină taţi.

Nitraţii sunt marea problemă. Nitraţii sunt folosiţi ca aditivi în crenvurşti, de obicei pentru a combate botulismul. În procesul de fabricare a crenvurştilor, nitraţii se combină cu aminele, care se regăsesc în carne în mod natural, pentru a forma N-nitroso, un compus cancerigen extrem de periculos.