Home  /  Boli   /  Este bine sau nu să apelăm la operaţiile estetice?

Este bine sau nu să apelăm la operaţiile estetice?

Ne vine să credem sau nu, operaţiile estetice reprezintă un fenomen care a intrat din ce în ce mai mult în trendurile românilor. Ele sunt văzute de cele mai multe ori ca un moft, pentru simplul fapt că sunt comentate şi mai ales mediatizate acele vedete care-şi fac diverse implanturi mamare, măriri de buze, estompare de riduri, lipoaspiraţie, lifting facial sau diverse alte proceduri. Operaţiile estetice au devenit în ultimul timp o soluţie la care apelează mulţi dintre cei care iţi doresc să arate mai bine şi să impresioneze printr-o infaţisare atrăgătoare.

În continuare vom schiţa unele din cele mai importante avantaje ţi dezavantaje ale operaţiilor estetice.

Avantajele operaţiilor estetice

Pot fi considerate o soluţie împotriva îmbătrânirii, iar mulţi dintre cei care apelează la bisturiu capătă un aspect fizic mai tânăr. În plus, o operaţie estetică este o soluţie cu efecte rapide, nefiind nevoie să ţii regim, să faci sport sau să foloseşti o multime de creme.

Operaţiile estetice au un efect psihologic benefic asupra persoanelor în cauză, mai ales dacă rezultatul operaţiei este cel asteptat. Creşte încrederea în sine, iar, după o intervenţie chirurgicală, oamenii scapă de complexe, se simt mulţumiţi de noul aspect fizic şi se simt mult mai bine în pielea lor.

În nenumarate cazuri operaţia estetică nu este doar un capriciu, ci o necesitate. Există persoane care apelează la operaţii estetice pentru că au suferit arsuri sau pentru că au deformări ale corpului sau cicatrici din naştere ce trebuie modelate cu bisturiul.

Societatea în care trăim astăzi pune mare preţ pe aspectul fizic, astfel că persoanele care nu sunt înzestrate cu un aspect fizic plăcut se pot lovi de discriminări sau de prea puţină apreciere din partea societăţii. Odată cu schimbarea aspectului fizic, e posibil ca astfel de persoane să capete mai mult respect din partea oamenilor şi să se integreze mult mai uşor din punct de vedere social, datorită atitudinii mai încrezătoare. Pe de altă parte, ar trebui, totuţi, să ne aducem aminte că frumuseţea e în ochii privitorului.

Dezavantajele operaţiilor estetice

Operaţiile estetice implică o serie de efecte secundare cum ar fi: infecţii, dureri, sângerări sau cicatrici ce dau naştere altor complicaţii. Un risc asumat este inclusiv aspectul „artificial” dobândit în urma operaţiei.

Se poate întâmpla ca rezultatul operaţiei să nu fie unul mulţumitor, caz în care persoana care a suferit intervenţia să fie nu doar dezamăgită, ci şi să intre în depresie. Mai mult decât atât, e posibil ca, deşi se încearcă o nouă operaţie, rezultatul să nu mai poată fi schimbat.

Indiferent de partea corpului pe care doresc să o remodeleze, doritorii vor scoate din buzunar destul de mulţi bani. Tocmai pentru a nu plăti un cost exagerat, mulţi optează pentru variante mai ieftine, însă nu întotdeauna este o alegere bună, întrucât serviciile oferite s-ar putea să fie cu mult sub standarde.

Recuperarea după o operaţie estetică poate dura chiar şi luni de zile, în funcţie de tipul de intervenţie. De asemenea, este posibil ca recuperarea să fie dureroasă şi să implice chiar un concediu prelungit de la locul de muncă sau să afecteze activităţile zilnice.