Home  /  Nutriţie   /  Urda şi calităţile sale deosebite pentru organism
a

Urda şi calităţile sale deosebite pentru organism

Unul dintre cele mai sănătoase alimente şi utile organismului uman este urda, un tip de brânză care se obţine ca urmare a fierberii zerului din laptele de oaie după ce s-a preparat caşul. Urda este de fapt cea mai slabă brânză, cu 8 până la maxim 12% grăsime saturată. Ea mai conţine proteine de calitate superioară, vitamine, dar şi câteva minerale esenţiale pentru sănătatea corpului uman.

Experţii în nutriţie o recomandă deoarece conţine puţină cazeină, aceasta fiind o proteină din lapte care nu poate fi digerată corect de tubul digestiv al omului.

Acest tip de brânză este indicat într-un regim de slăbire, indiferent care este acesta. Urda posedă în compoziţia sa mai mulţi minoacizi care scad masa grasă şi o cresc pe cea musculară, aşa că este foarte indicată în diete.

Se recomandă consumul urdei de 4-5 ori pe săptămână, deoarece ea poate da foarte repede senzaţia de saţietate, posedând o densitate nutriţională destul de ridicată. Este indicat ca urda să fie consumată la micul dejun, la ora 10 sau la ora 17, în intervalele în care glicemia scade, în mod natural.

Urda are puţine grăsimi, cam de 4 ori mai puţine decât telemeaua, astfel încât se recomandă şi celor care au hipercolesterolemie. De asemenea, trebuie să ştiţi că aceasta conţine aminoacizi cu sulf care fac foaret bine ficatului, ajutând-ul să se regenereze, însă este benefică şi pentru rinichi. De aceea, suferinzii de afecţiuni hepatice şi renale ar trebui să consume zilnic urdă sau preparate pe bază de urdă.

Call Now Button