Home  /  Boli   /  Unguentul natural care ne scapă de hemoroizi, răni şi eczeme

Unguentul natural care ne scapă de hemoroizi, răni şi eczeme

Patlagina se foloseşte în primul rând împotriva maladiilor aparatului respirator, mai ales în cazul unor secreţii abundente ale mucoaselor şi al tusei. Patlagina este recunoscută pentru efectele sale de expectorant şi emolient. Aceasta oferă rezultate în astmul pulmonar, ba chiar şi în tuberculoză.

Pe lângă toate acestea, frunzele de patlagină sunt un dar nepreţuit oferit de natură. Această plantă, care creşte la deal şi campie, este un remediu de nădejde pentru persoanele care suferă din cauza unor răni, arsuri, furuncule, eczeme, hemoroizi sângerânzi, plăgi infectate, tăieturi, inţepături de insecte.

Astfel de probleme pot fi tratate cu ajutorul unui unguent cu patlagină, un preparat care se prepară foarte uşor şi pentru care ai nevoie doar de două ingrediente: 200g untură de porc sau unt cu 80% grăsime şi 100g de frunze proaspete de patlagină.

Modul de preparare al unguentului

În primul rând frunzele de patlagină trebuie spălate bine, iar apoi şterse cu un prosop curat. După ce s-au uscat, se toacă mărunt cu un cuţit. Untura se pune la topit, pe foc mic, după care, se adaugă frunzele tăiate mărunt, amestecându-se mereu cu o lingură de lemn, aproximativ cinci minute, până când compoziţia se omogenizează. Apoi se ia vasul de pe foc, se acoperă şi se lasă la răcit, până a doua zi.

A doua zi, se încălzeşte din nou vasul la foc mic, în aşa fel încât compoziţia să se dilueze uşor şi să poată curge. Se strecoară toată compoziţia printr-un tifon des şi se pune la păstrat în borcănaşe din sticlă de culoare închisă şi se păstrează la rece.

Modul de administrare

Se spală bine şi se dezinfectează locul pe care se va aplica alifia, pentru a evita situaţiile neplăcute. Alifia se aplică în strat subţire, direct pe locul afectat, de trei-patru ori pe zi. Veţi observa în câteva zile că problemele de care suferiţi încept să se amelioreze. Este important să nu opriţi tratamentul imediat ce observaţi o îmbunătăţire a situaţiei. Acesta trebuie continuat doua-trei săptămâni după ce locul este vindecat.