Home  /  Boli   /  Topul alimentelor care distrug creierul

Topul alimentelor care distrug creierul

Creierul uman are o complexitate covarşitoare, iar oamenii de ştiinţă încearcă încă din cele mai vechi timpuri să-i desluşească secretele. Până când va reuşi ştiinţa să descopere misterul, fiecare dintre noi trebuie să fim conştienţi că această ‘’ unitate centrală’’, extrem de performantă, trebuie alimentată corect pentru a nu se degrada în timp. Din păcate multe dintre alimentele pe care le includem în dietă pot afecta sănătatea cerebrală.

Iată care sunt produsele cu efecte nocive asupra creierului:

Alimentele procesate

Aşa cum se întâmplă şi în cazul alimentelor prăjite, cele procesate sau semipreparate au și ele un impact asupra sistemului nervos central și mai și sporesc riscul dezvoltării de tulburări cerebrale degenerative – precum boala Alzheimer.

Alcoolul

Trebuie să existe un echilibru în tot ceea ce facem, iar atunci când vine vorba despre alcool, acesta trebuie consumat în cantități moderate, pentru a nu avea probleme. Dacă vei consuma alcool zilnic și în cantități ridicate, celulele cerebrale vor fi afectate.

Mercurul

Atunci când consumi pește, este foarte posibil să consumi și o cantitate mică de mercur, însă aceasta nu îți va face niciun rău în organism, dacă se regăseşte în cantităţi mici. Medicii recomandă consumul de pește doar o dată pe săptămână, altfel ai toate șansele să absorbi în organism o cantitate mare de mercur.

Sucurile acidulate

Există nenumărate studii care ne îndeamnă să renunţăm imediat la sucurile pline de zahăr sau de acid, deoarece acestea vor duce la apariția diabetului de tip 2 și sunt un determinant al creșterii riscului de apariție al demenței.

Zahărul

Zahărul și toate produsele zaharoase sunt rele nu doar pentru siluetă, ci și pentru funcționarea creierului. Consumul pe termen lung de zahăr poate crea o serie de probleme neurologice, și poate de asemenea să interfereze cu buna funcționare a memoriei.

Alimentele de tip fast-food

Un studiu recent realizat în Canada a dezvăluit că mâncarea de tip fast-food poate schimba substanțele chimice din creier, ducând astfel la simptome asociate cu depresia și anxietatea.

 

Call Now Button