Temperatura şi gradul de luminozitate din camera în care dormi influenţează metabolismul
Procesul de slăbire este unul dificil în care trebuie să respectăm anumite reguli stricte în ceea ce priveşte alimentaţia şi efortul fizic. Deşi pare greu de crezut, cercetătorii au descoperit că pe lângă diete şi exerciţii fizice putem da o mână de ajutor organismului şi prin câteva trucuri care ne ajută să ardem calorii chiar şi în timpul somnului.
Scade temperatura în camera în care dormi
Cercetatorii au evaluat mai multe grupuri de persoane care dormeau în camere unde temperatura nu depăşea 17 grade Celsius şi, respectiv, unde temperatura ajungea la 24 grade Celsius. S-a demonstrat că cei care dormeau la temperaturi scăzute ardeau cu 7% mai multe calorii decât cei care dormeau în încăperi unde temperatura ajungea la 24 grade Celsius.
Explicaţia este că atunci când organismul se regăseşte într-un spaţiu răcoros, este favorizată termogeneza, capacitatea organismului de a produce caldură, proces care implică arderea caloriilor şi a grăsimilor.
Elimină orice sursă de lumină
De asemenea, hormonul care favorizează somnul, melatonina, este secretat în cantitate mai mare atunci când în camera în care dormi este complet întuneric. În urma studiilor, cercetătorii au descoperit că acest hormon al somnului favorizează dezvoltarea grăsimii brune. Rolul acesteia este de a produce caldură în corp atunci când afară este frig. Tot ea favorizează şi arderea grăsimilor, contribuind la normalizarea greutăţii corporale.