Home  /  Boli   /  Surprinzător! Cum ne influenţează starea de spirit sarcinile zilnice

Surprinzător! Cum ne influenţează starea de spirit sarcinile zilnice

Deşi pare greu de crezut, oamenii de ştiinţă de la Universitatea Waterloo au arătat prin intermediul unui studiu că toanele rele pot ajuta funcţiile executive ale oamenilor, precum concentrarea atenţiei, administrarea timpului şi prioritizarea sarcinilor. Acelaşi studiu a arătat că toanele bune pot avea un efect negativ.

Practic, cercetătorii au vrut să vadă dacă starea de spirit influenţează facultăţile necesare pentru a realiza sarcinile de zi cu zi, concentrându-se pe reactivitatea emoţională, care se referă la sensibilitatea, intensitatea şi durata răspunsurilor noastre emoţionale asociate cu starea de spirit.

Studiul a inclus 95 de participanţi, fiecare completând nouă sarcini diferite şi chestionare care evaluau starea de spirit şi reactivitatea emoţională.

Persoanele cu reactivitate emoţională ridicată – cei care aveau răspunsuri emoţionale rapide, intense şi de durată, s-au descurcat mai bine la sarcinile executive atunci când treceau prin toane rele. Indivizii cu reactivitate emoţională scăzută au avut efectul opus, cu toane rele asociate cu o funcţie executivă mai slabă.

Cu toate acestea este nevoie de mai multe studii pentru a explica această relaţie, dar unele studii sugerează că oamenii mai reactivi sunt obişnuiţi să treacă prin emoţii negative, deci pentru ei este o mai mică distragere a atenţiei.

Call Now Button