Substanţa care înconjoară celulele canceroase şi le determină să se autodistrugă
Oamenii de ştiinţă au descoperit că substanţa numită capsaicină, regăsită în ardeiul iute, ajută la eliminarea celulelor canceroase, înconjurându-le şi determinându-le să se autodistrugă.
Practic, substanţa care dă gustul iute ardeilor, poate declanşa anumite mecanisme în membrana celulară care înconjoară celulele canceroase.
Realizatorii acestui studiu, au demostrat cum capsaicina este capabilă să inducă distrugerea celulelor canceroase şi să oprească dezvoltarea acestora în cazul a numeroase tipuri de cancer, în timp ce celulele normale rămân nevătămate. Aceasta declanşează un receptor numit TRPV1, care influenţează substanţele cu care celulele canceroase se hrănesc.
Marea problemă este că, nu poţi beneficia de efectele capsaicinei dacă mănânci pur şi simplu ardei iute. Această substanţă trebuie introdusă într-o tabletă care să completeze tratamentul împotriva cancerului, alături de alte medicamente care ţintesc celulele canceroase.