Home  /  Uncategorized @ro   /  Stiaţi că vinul fiert are la fel de multe proprietăţi ca cel nefiert?

Stiaţi că vinul fiert are la fel de multe proprietăţi ca cel nefiert?

Vinul roşu are numeroase beneficii pentru sănătate. Acesta este bogat în antioxidanţi, cel mai puternic dintre aceştia fiind resveratrolul. Datorită fermenţilor şi a vitaminelor pe care vinul roşu le conţine, această licoare devine un aliat puternic împotriva bolilor sezoniere.

Consumul moderat de vin roşu previne apariţia cheagurilor de sânge. La numai o oră după ce ai consumat un pahar de vin fiert, circulaţia sângelui se îmbunătăţeşte cu până la 90%. Cel mai sănătos vin, spun experţii, este cel foarte negru.

Interesant este că prin fierbere, vinul işi păstentează efectele având nenumărate beneficii pentru sănătate.

Împreună cu scorţişoara, vinul fiert ameliorează simptomele severe ale răcelii precum frisoanele şi febra prelungită. Un singur pahar de vin fiert reduce temperatura corporală cu două grade, susţin numeroşi specialişti.

De asemenea, este bogat în vitaminele B, C, potasiu, sodiu, zinc şi magneziu. Spre deosebire de vinul nefiert, cel fiert energizează organismul mai repede şi nu îl moleşeşte.