Ştiaţi că plânsul este benefic pentru organism?
Uneori, datorită motivelor negative pentru care plângem, ne este greu să credem că lacrimile pot să însemne şi ceva pozitiv. Însă plânsul joacă un rol cât se poate de sănătos în organismul nostru, deoarece pe langă faptul că joacă rolul de lubrifiant al ochilor şi previne deshidratarea membranelor oculare, este şi un mod de eliberare psihologică, fiziologică şi spirituală.
În urma studiilor realizate, specialiştii sunt de părere că lacrimile sunt cea mai bună metodă de a dezinfecta ochii. Bacteriile de la nivelul lor dispar după doar o repriză bună de plâns. Lacrimile au rol antibacterian şi antiviral şi sunt cel mai bun dezinfectant împotriva bacteriilor preluate de la locul muncă, cumpărături, din maşină şi în toate locurile în care nu avem posibilitatea să clătim mâinile cu care ne ştergem ochii.
Cea mai importantă proteină din lacrimi, lizozinul, distruge aproximativ 95% din bacterii în doar zece minute. Biochimiştii cred că lacrimile sunt o bună modalitate de eliminare a toxinelor, fiind considerată şi o bună metodă de relaxare.
După câteva lacrimi tonusul se va îmbunătăţi considerabil, pentru că ele au rolul de a elibera substanţele chimice dezvoltate în organism de la stres şi tensiune. Din punct de vedere psihologic, lacrimile sunt o bună modalitate de a descărca toate tensiunile acumulate şi de a ne elibera.
Plânsul reprezintă o metodă de terapie în sine, tocmai de aceea nu trebuie să te abţii să verşi o lacrimă sau două atunci când simţi nevoia. Nu este un moment de slăbiciune, nu este un lucru nociv, dimpotrivă, este o metodă de eliberare a stresului şi chiar de detoxifiere.