ELYTIS CARE SRL BACĂU angajează Bioinginer Medical / Asistent medical de radiologie
ELYTIS Hospital angajează medici cu următoarele specialităţi:

Pneumologie Dermatologie Medicină internă Reumatologie Medicină de laborator Oftalmologie Diabet Nefrologie Gastroenterologie Endocrinologie Psihiatrie Pediatrie Cardiologie Neurologie Neurologie pediatrică Radiologie ORL Urologie Biolog Asistent medical generalist

Cerinţe
– Studii superioare de specialitate;
– Aviz de liberă practică medicală, asigurare valabilă;
– Experienţa reprezintă avantaj;
– Cunoştinte operare PC;
– Abilităţi de organizare şi comunicare, spirit de echipă, disponibilitate, responsabilitate, eficienţă.

Responsabilităţi:
– Cunoaşte şi răspunde de respectarea protocolului clinico-terapeutic
– Efectuează examenul clinic al pacientului şi investigaţiile funcţionale specifice
– Stabileşte diagnosticul
– Explică pacientului, detaliat, toate datele medicale de care are nevoie şi oferă instrucţiuni
– Stabileşte împreună cu pacientul următoarele etape de tratament şi vizite la medic
– Completează fişa medicală a pacientului
– Pastrează deschise permanent canalele oficiale de comunicare cu pacienţii (telefon, e-mail, etc.)

Aşteptăm CV-ul pe adresele de mail: anamaria.enachescu@elytis-hospital.ro, roxana.paval@elytis-hospital.ro; info@elytis-hospital.ro sau la sediul ELYTIS Hospital din str. Gh. Săulescu, nr. 43A, Iaşi.

 

Mergi la cariere >>>

 

 

Caută doctor

Seminţele de pepene roşu tratează pietrele la rinichi

23/08/2016

Pepenele roşu aduce organismului numeroase beneficii datorită conţinutului de substanţe nutritive pe care le posedă. Pepenele roşu conţine numeroase vitamine, A, B, C şi PP, dar şi de magneziu, potasiu şi fier. Mai conţine licopină, o substanţă cu un puternic efect antioxidant şi cu efect în reducerea riscului de apariţie a diverselor tipuri de cancer.

Calităţile sale nu se rezumă însă doar la miezul gustos şi răcoritor, ci şi la seminţele pe care le conţine. Sâmburii de pepene roşu conţin zinc, fier, omega 6, proteine şi fibre care se absorb uşor. Pe lângă efectul antioxidant, sâmburii consumaţi ca atare sunt diuretici. Dacă ai pietre la rinichi, poţi încerca o cură din seminţe uscate. Se pisează şi se amestecă cu ulei de măsline. Se iau două-trei linguri pe zi, dimineaţa, pe stomacul gol, timp de zece zile, de trei ori pe lună.

Seminţele de pepene verde sunt foarte bogate în proteine, în 150 de grame de seminţe uscate sunt 30,6 grame de proteine ceea ce reprezintă 61 la sută din valoarea zilnică recomandată. Proteinele din seminţele de pepene verde conţin aminoacizi esenţiali, printre care cei mai importanţi sunt: arginina, care are capacitatea de a regla tensiunea arterială şi de a ameliora suferinţele arterelor mici. De asemenea, semintele conţin şi triptofan, acid glutamic, şi lizină.

Un alt aspect important care trebuie punctat în ceea ce priveşte seminţele de pepene roşu este cantitatea de grăsimi sănătoase pe care acestea le conţin. În 150 de grame de seminţe uscate, sunt 51 de grame de grăsimi monosaturate, grăsimi polinesaturate, şi omega 3 şi omaga 6.

Call Now Button