Home  /  Boli   /  Scapă de mucegaiul din casă înainte de a te îmbolnăvi

Scapă de mucegaiul din casă înainte de a te îmbolnăvi

Dezvoltarea mucegaiului într-o cameră este determinată, în principal, de trei factori: umiditatea, substanţele nutritive şi temperatura ambientală. Dintre cele enumerate mai sus, umiditatea reprezintă cea mai importantă sursă de alimentaţie a mucegaiului.

Cei mai mulţi dintre noi s-au confruntat măcar o dată în viaţă cu problema mucegaiului. În afara faptului că acesta este inestetic şi greu de îndepărtat, este şi periculos pentru sănătate.

Medicii specialişti susţin că mucegaiul din casă este destul de periculos pentru sănătatea adulţilor şi copiilor, chiar şi o expunere de scurtă durată la mucegai putând conduce la apariţia unor afecţiuni grave, de aceea trebuie înlăturat cât mai repede cu putinţă.

Specialiştii susţin că în cazul copiilor situaţia este şi mai problematică, pentru că sistemul lor imunitar nu este dezvoltat ca cel al unui adult, astfel orice expunere la alergeni sau substanţe toxice interferează cu procesul normal de dezvoltare a sistemului imunitar şi îl perturbă.

De asemenea, în cazul femeilor însărcinate pericolul este la fel de mare, deoarece şi acestea prezintă o scădere a sistemului imunitar, fiind mai sensibile la dezvoltarea bolilor. Spre exemplu, dacă o femeie însărcinată este expusă mucegaiului şi toxinelor din mucegai, ea poate dezvolta anumite boli care pot afecta dezvoltarea normală a fătului, putând merge până la pierderea sarcinii sau naşterea unui făt mort.

În funcţie de timpul de expunere la mucegai, putem ajunge să suferim de diverse boli respiratorii, precum: astm bronşic, pneumonii, bronşite cu hiperreactivitate bronşică şi tuse cronică, sinuzite,
alergii cu congestie nazală, strănut, lăcrimare şi disconfort la nivelul ochilor, alergii la nivelul pielii,
boli ale sistemului nervos cu tulburări de concentrare şi atenţie, dureri de cap, tulburări de memorie, astenie fizică.

Call Now Button