Home  /  Boli   /  Răceala obișnuită, recomandări și remedii naturiste pentru tratament

Răceala obișnuită, recomandări și remedii naturiste pentru tratament

Răceala și gripa provoacă simptome ale tractului respirator. Unele simptome sunt asemănătoare astfel că cele două afecțiuni sunt mai greu de deosebit. Răceala obișnuită este o infecție a căilor respiratorii superioare. De regulă este produsă de un virus și deci nu este adevărat că vremea rea o provoacă. Deși răceala apare mai mult toamna și iarna, aceasta nu înseamnă că vremea este de vină, în realitate virușii sunt cei care se dezvoltă mai mult în sezonul rece. Agenții patogeni care provoacă cel mai frecvent răceala sunt rinovirusurile, dar există și alte virusuri care pot duce la apariția infecțiilor tractului respirator superior.

RECOMANDĂRI ȘI REMEDII NATURISTE PENTRU TRATAMENTUL RĂCELII:

Suplimentele de zinc sunt eficiente în cazuri de răceală deoarece stimulează sistemul imunitar al organismului. Se pot alege tablete orale care au acid citric, manitol și sorbiol. De asemenea vitaminele A, C și E sunt recomandate pentru prevenirea și tratamentul răcelii. Vitamina A este un bun remediu pentru ameliorarea inflamațiilor de la nivelul mucoaselor dar și pentru creșterea rezistenței organismului. Vitamina C combate virusurile ce provoacă infecții ale tractului respirator și astfel pot duce la apariția racelii.

Pentru stimularea sistemului imunitar al organismului sunt indicate enzimele și extractele de plante, combinațiile de nutrienți (de tip Cold-X10) care ajută în tratamentul infecțiilor virale, afecțiunilor respiratorii provocate de bacterii dar în același timp stimulează și sistemul imunitar.

Usturoiul este folosit frecvent în cazuri de răceală. Este un antibiotic natural și susține imunitatea organismului. Se pot lua 2 capsule de usturoi de 2-3 ori pe zi.

Tot pentru consolidarea sistemului imunitar se pot folosi suplimentele de minerale, mai ales de magneziu și zinc. Suplimentele de multivitamine sunt și ele recomandate deoarece grăbesc vindecarea. Vitaminele din complexul B și mineralele sunt eficiente în tratatamentul contra răcelii și combaterea stresului.

Pentru vindecarea herpesului (care apare la gură din cauza răcelii) se poate folosi L-lizina. Aceasta este bună și pentru distrugerea virusurilor, se folosește doar 500 mg zilnic, dar nu mai mult de 6 luni. Se ia cu apă, pe stomacul gol, nu se administrează cu lapte.

La primele simptome de răceală se bea ceai foarte cald, se iau suplimente din plante pentru creșterea rezistenței organismului. Foarte bun este extractul fără alcool dinEchinacea care împiedică înmulțirea virusurilor. Tot pentru stimularea sistemului imunitar se poate lua și extract de gențiană.

Socul este o palntă medicinală foarte bună pentru tratamentul infecțiilor căilor respiratorii. Ceaiul din flori de soc produce transpirație, ameliorează durerile de cap, scade febra, combate răceala.

Ceaiul și siropul de tuse din trei frați pătați și alte plante medicinale (lumânărică, tei, mușețel, salvie) reprezintă un bun remediu contra răcelii. Ajută în tratamentul tusei, scăderea febrei, ameliorarea simptomelor neplăcute de la nivelul căilor respiratorii superioare.

Sursa: http://bodygeek.ro/

Call Now Button