Home  /  Nutriţie   /  Preparat la temperaturi mari spanacul devine otrăvitor

Preparat la temperaturi mari spanacul devine otrăvitor

În topul alimentelor de sezon, spanacul este pe primul loc, asta datorită proprietăţilor lui extraordinar de nutritive, dar şi datorită faptului că primăvara este singurul anotimp în care îl găsim proaspăt.

Spanacul este, de asemenea, o legumă cu proprietăţi curative, fiind considerat un produs medicinal, care contribuie la ameliorarea afecţiunilor precum hipertensiune, anemie, acnee, dar şi avitaminoză. La acest moment sunt în derulare studii de cercetare care vor să dovedească rolul de activator al secreţiilor pancreatice pe care îl are spanacul, dar şi proprietăţile lui anticancerigene.

Totuşi, preparat la temperaturi înalte, această plantă nutritivă poate deveni toxică la temperaturi înalte. Se recomandă a fi consumat proaspăt și nicidecum reîncălzit. Practic, la temperaturi mari, nitrații din spanac se transformă în nitriți, potențiali cancerigeni pentru corpul uman.

Spanacul, conține o mulțime de vitamine și minerale ca acidul folic, vitaminele A, B, C, E, fier, magneziu și potasiu. De asemenea, are un conținut ridicat de luteină şi zeaxantină și este un combatant excelent împotriva a numeroase boli.

Astfel, spanacul se recomandă a fi consumat mereu proaspăt, evitandu-se prepararea sa la temperaturi mari.