Home  /  Boli   /  Pericolul infecţiilor vaginale în timpul sarcinii – Chlamydia trachomatis

Pericolul infecţiilor vaginale în timpul sarcinii – Chlamydia trachomatis

Infecţia cu Chlamydia trachomatis este una dintre cele mai răspândite boli cu transmitere sexuală. Bacteria distruge celulele de pe marginile cervixului şi alte ţesuturi. Din păcate, foarte multe persoane, inclusiv gravide, sufera de Clamydia fară să ştie, deoarece infecţia este asimptomatică.

Aceasta infectie trebuie tratată cu atenţie pentru a nu degenera. În unele cazuri, foarte rare, se poate manifesta prin: dureri sau usturime în timpul urinărilor; mâncărimi vaginale; urină inchisă la culoare etc.

De multe ori aceste simptome sunt confundate cu ale altor afecţiuni genitale. Doar o testare specială a secreţiei vaginale poate diagnostica infecţia. De obicei, medicii testează şi prezenţa altor boli cu transmitere sexuala, deoarece Chlamydia apare concomitent cu alte infecţii vaginale.

La femei, infecţia cu bacteria Chlamydia trachomatis se poate răspândi la uter, ovare şi în trompele falopiene, cauzând cel mai adesea boala inflamatorie pelvină. Această complicaţie creşte riscul de sarcină ectopică, naştere prematură, mortalitate perinatală sau ruptura prematură a membranelor.

Fiind vorba de o infecţie bacteriană, Chlamydia se tratează cu antibiotice. Medicii iţi vor recomanda doar antibiotice care sunt considerate fară risc în sarcină.

Dacă sesizezi prezenţa vreunui simptom neplăcut sau inconfortabil în zona genitală, caracterizat prin secreţii neobişnuite, dureri în timpul urinatului, mâncărime locală sau altă manifestare incomodă, mergi negreşit la medic, pentru a te asigura că sarcina ta nu este afectată de o infecţie vaginală.

 

Call Now Button