Home  /  Boli   /  Motive pentru care ar trebui să te prezinţi la urolog

Motive pentru care ar trebui să te prezinţi la urolog

Datorită vârstei, dar şi a multor altor cauze, atât femeile cât şi bărbaţii au de suferit din cauza modificărilor aparatului urinar. Greşeala frecventa pe care aceştia o fac, este că nu merg la medicul specialist. Datorită acestui fapt, pentru foarte mulţi dintre ei, problemele urinare se agravează ajungând în stadii extrem de neplăcute.

Aspecte precum naşterea, obezitatea, conformaţia oaselor bazinului sau pur şi simplu trecerea anilor pot fi de vina pentru schimbarile survenite în organism. Iar la nivelul aparatului urinar acestea îşi pun cu precadere amprenta. Simptomele sunt pe cât de suparatoare, pe atât de “ruşinoase”, pentru majoritatea dintre noi, aşa încât vizita la medic se amâna cât de mult posibil. Există însă soluţii atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi. Trebuie doar să conştientizezi pericolul la care te supui în momentul în care refuzi să mergi la medicul  urolog. Consultarea timpurie al medicului specialist poate face diferenţa dintre viaţă şi moarte.

Incontinenţă urinară

Incontinenţa urinară este o problemă pe cât de delicată pe atât de mult răspândită în rândul femeilor. Mai exact 40% dintre cele cu vârste între 20 şi 80 de ani, se confrunta cu aceasta neplacere. Iar tratamentele luate de la sine putere şi absorbantele zilnice nu fac decât sa prelungeasca suferinţa. Incontinenţa urinara nu este o boala, ci un simptom al unei afecţiuni a tractului urinar, care se manifesta prin eliminarea nedorita de urina. Asta se întâmpla fie când tuşeşti ori stranuţi, fie când faci efort, fie când râzi sau ai vezica prea plina. Deşi pare inofensiv, acest simptom poate fi cauzat şi de prezenşa unor tumori sau a unor boli grave.

Usturimi atunci când urinezi

Poate fi vorba despre o banala infecţie urinara, însa nu trebuie exclus nici un dezechilibru hormonal, mai ales daca te afli la menopauza. Mai mult, sunt şi alte cauze care conduc la aceeaşi senzaţie de arsura în timpul urinatului, printre ele numarându-se şi bolile cu transmitere sexuala.

Dureri în zona pelvină

Când ligamentele care leaga uterul de peretele pelvin slabesc foarte mult, nu mai pot susţine uterul, aşa încât acesta cade din suportul lui anatomic şi coboară, în unele cazuri grave, chiar pâna la nivelul vaginului. Acest fenomen poarta numele de prolaps uterin şi dă disconfort şi senzaţie de presiune în regiunea pelvina.